fbpx
Mestnik
Kronika in policijska poročila

PU Novo mesto: Krški policisti prijeli predrzne roparje

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 50 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 171 klicev. Obravnavali so štiri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli štirikolesnik mladoletniku, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 12-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj ponarejanja denarja, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

KRIMINALITETA

Krški policisti prijeli predrzne roparje

Policiste PP Krško je nekaj po 13. uri na pomoč poklical starejši oškodovanec, katerega naj bi pred trgovskim centrom v Krškem oropali neznanci in pobegnili. Na kraj je bilo takoj napotenih več policijskih patrulj in policisti so na podlagi opisa med begom izsledili in prijeli 20-letnika in dva mladoletnika. Ugotovili so, da storilci s pogovorom zamotili osumljenca, ki je sedel v svoj avtomobil, eden izmed njih pa je odprl vrata vozila, iz predala vzel denarnico in odtujil denar. Del ukradenega denarja so policisti mladoletnikoma zasegli, našli pa so tudi preostanek denarja, ki so ga odvrgli med begom. Denar so oškodovancu vrnili, zoper trojico pa bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Vlomi in tatvine

V naselju Gradnik na območju Črnomlja je neznanec iz odklenjene garaže stanovanjske hiše odtujil motoristično opremo in suhomesnate izdelke. Lastnika je oškodoval za 3000 evrov.

Pri naselju Podbočje na območju PP Krško je nekdo s travnika odtujil
neregistrirano traktorsko prikolico in lastnika oškodoval za 3000 evrov.

V Velikem Gabru je neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in poskušal vlomiti v dve stanovanjski hišo. V hiši ni uspel priti, z naviranjem vrat in oken pa je povzročil za okoli 2800 evrov škode.

Med 18. in 20. uro je v naselju Prilipe na območju Brežic nekdo skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil nakit. V času vloma so bili stanovalci odsotni.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Poskusi izmika mejni kontroli

Policisti PMP Dobova so med kontrolo tovornega vlaka, ki je na vstop v Slovenijo pripeljal iz Srbije, v enem izmed vagonov našli sedem državljanov Afganistana, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti  v Slovenijo. Tujce so predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Dečine in Starega trga ob Kolpi (PP Črnomelj), izsledili in prijeli 50 državljanov Pakistana, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s tujci še niso zaključeni.

Alenka Drenik, PU Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih