fbpx
Mestnik
Aktualno Kronika in policijska poročila

PU Novo mesto: Metali kamenje na gasilska vozila

Na interventni številki policije 113 smo med vikendom sprejeli 729 klicev, od tega je bilo 178 klicev takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije. Največ klicev je bilo povezanih s prometno varnostjo ter javnim redom in mirom. Obravnavali so 24 prometnih nesreč z materialno škodo in pet prometnih nesreč z materialno škodo. V Semiču so 25-letnemu vozniku zasegli neregistriran avtomobil, ki ga je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti posredovali petindvajsetkrat na javnem kraju in devetkrat v zasebnem prostoru.

Vlomi in tatvine

Krški policisti so v soboto opravili ogled vloma v vikend v Zaborštu. Po prvih ugotovitvah so neznanci odnesli nekaj rabljenih oblačil, pred tem pa razbili steklo na oknu, da so lahko vstopili. Povzročili naj bi za nekaj deset evrov škode.

Odpeljali dva avta s ključi

V nedeljo zjutraj so novomeški policisti obravnavali odvzem neregistriranega osebnega avtomobila Renault Clio, ki so ga neznanci s ključi, ki so bili v avtomobilu odpeljali ponoči. Črnomaljski policisti pa so obravnavali odvzem osebnega avtomobila v Svibniku. Šlo je za  starejšega golfa, kabrioleta, serije I. Tudi v tem primeru so bili kontaktni ključi v vozilu. Obe vozili so policisti odkrili v Ljubljani (eno dopoldne, drugo zvečer). Za storilci še poizvedujejo.

Odkrili ukraden tovornjak in osebni avtomobil

Policisti na mednarodnem mejnem prehodu Obrežje so v petek dopoldne zasegli osebni avtomobil Mercedes Benz, serije E. V postopku mejne kontrole so ugotovili, da je bil avto leta 2017 ukraden v Franciji, naložen pa je bil na tovornjaku za prevoz vozil, ki je izstopal iz Slovenije.

V noči iz nedelje na ponedeljek so prav tako na izstopu iz Slovenije zasegli tovorno vozilo Mercedes Benz Actros, ker so v postopku mejne kontrole ugotovili, da vozilo preko Interpola išče policija BIH, kjer je bil leta 2015 ukraden. Voznik, sicer državljan Slovenije, je nameraval tovornjak odpeljali v Srbijo, podjetju, ki naj bi ga kupilo od slovenskega podjetja. Okoliščine primera policisti še preiskujejo.

Metali kamenje na gasilska vozila

V petek ponoči so gasilci posredovali v Brezju v bližini Novega mesta, kjer so posredovali zaradi prijave o gorečem kombiju. Na kraju so policisti ugotovili, da je kombi zažgal 34-letni lastnik. Zaradi močnega zadimljenja bodo za 34-letnika uvedli postopek o prekršku. Ko so gasilci zapuščali naselje, so jim začeli v gasilsko vozilo metati kamenje – kasneje so ugotovili, da so jim s tem poškodovali dve dvižni roleti in povzročili za nekaj sto evrov škode.

Mejne zadeve in tujci

V petek popoldne so pri Vojni vasi policisti prijeli dva državljana Maroka, še enega pa zvečer, neka pred enajsto uro, v bližini Potoka pri Straži. V nedeljo dopoldne, med deveto in dvanajsto uro, so na območju Stare Lipe (območje policijske postaje Črnomelj) prijeli šest domnevnih državljanov Maroka, ki so po prvih ugotovitvah državno mejo prestopili nezakonito. Policijski postopki s tujimi državljani še niso zaključeni.

Na mejnem prehodu za mednarodni promet Obrežje so v nedeljo dopoldne pri mejni kontroli tovornega vozila na zabojniku odkrili domnevnega državljana Maroka, ki se je tako hotel izmakniti mejni kontroli. Izročili so ga hrvaškim policistom.

Robert Perc, PU Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih