fbpx
Mestnik
Kronika in policijska poročila

PU Novo mesto: Osumljencu v Ivančni Gorici zasegli orožje

Policisti Policijske uprave Novo mesto  so  intervenirali  v  63 nujnih primerih  in  na  številko  113 prejeli 193 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo  s  hudimi telesnimi poškodbami, tri prometne nesreče, v katerih so se  udeleženci  lažje  poškodovali  in  šest prometnih nesreč, v katerih je nastala  premoženjska  škoda.  Posredovali  so zaradi 14-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Krškem kršitelja pridržali.  S  področja  kriminalitete  so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja  v  družini,  nevarne  vožnje  v  cestnem prometu, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi nesreč pri delu, sprožitve signalno varnostne naprave in nezakonitega prehoda državne meje.

PROMETNA VARNOST

Kolesar hudo poškodovan

Nekaj po 17. uri so bili novomeški policisti obveščeni o prometni nesreči z udeležbo  dveh kolesarjev pri Šentpetru. Opravili so ogled in ugotovili, da je  mladoletnik  vozil  v  skupini  kolesarjev. Zaradi nepravilnega bočnega prehitevanja  je  trčil  v  drugega kolesarja, padel in se huje poškodoval. Poškodovanega  kolesarja  so  oskrbeli v novomeški bolnišnici, policisti pa bodo z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

Okoli  16.30  se  je zgodila prometna nesreča na Logu pri Sevnici. 64-letni voznik  osebnega  avtomobila, ki je vozil iz smeri Krškega proti Sevnici je zaradi  vožnje  po  levi  strani  vozišča  trčil  v  avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljala 52-letna voznica. Sevniški policisti so še  ugotovili,  da  je  povzročitelj  vozil  pod  vplivom alkohola, v litru izdihanega   zraka   je   imel  0,66  miligramov  alkohola.  Nadaljujejo  z
ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu. Lažje poškodovano voznico so oskrbeli v novomeški bolnišnici.

V prometnih nesrečah poškodovani voznici

5. 3. nekaj po 6. uri se je zgodila prometna nesreča na cesti med Dvorom in Žužemberkom.  Policisti  so  opravili  ogled  in  ugotovili,  da je nesrečo povzročil voznik osebnega avtomobila, ki je vozil iz smeri Žužemberka proti Dvoru.  61-letni  voznik  je  zapeljal  na  levo  smerno vozišče in trčil v avtomobil,  ki  ga  je  vozila  41-letna  voznica.  Poškodovano  voznico so reševalci   odpeljali   v   bolnišnico.  Okoliščine  nesreče  policisti  še preiskujejo.

O  prometni  nesreči  v  Dolenjem Maharovcu so bili šentjernejski policisti obveščeni  ob  15.  uri.  Ugotovili  so,  da je nesrečo povzročila 81-letna voznica  osebnega  avtomobila,  ki  je  zapeljala na levo smerno vozišče in trčila v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 50-letni voznik. Lažje poškodovano voznico so reševalci odpeljali v bolnišnico.

KRIMINALITETA

Policisti   PP  Šentjernej  so  zaradi  suma  posesti  nezakonitega  orožja pridobili  odredbo  sodišča  in opravili hišno preiskavo na naslovu bivanja 37-letnega  osumljenca  z  območja  Ivančne  Gorice. Med hišno preiskavo so našli  in  zasegli  dva  kosa  vojaškega  orožja  in več kot 1100 različnih nabojev.  Nadaljujejo  s  preiskavo  in  ugotavljanjem  okoliščin kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa orožja in eksplozivov.

Vlomi in tatvine

V  Dolenji  Stari vasi na območju PP Šentjernej je v noči na 5. 3. nekdo iz gospodarskega objekta ob stanovanjski hiši odtujil živila in samokolnico.

Med  4.  3.  in  5.  3. je v Sevnem na območju PP Novo mesto neznanec skozi vrata  vlomil  v  prostore  delavnice in odtujil električno ročno orodje in električne vodnike. Škode je za okoli 1000 evrov.

V  naselju  Žigrski  Vrh  na območju Sevnice je med 4. 3. in 5. 3. nekdo iz stanovanjske hiše odtujil denar. Okoliščine policisti še preiskujejo.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakonito prestopil državno mejo

Policisti  PP  Brežice  so v noči na 6. 3. med opravljanjem nalog varovanja državne  meje  v  Jesenicah  izsledili  in prijeli državljana Sirije, ki je nezakonito prestopil državno mejo.

OSTALE ZADEVE

Nesreče pri delu

Črnomaljski  policisti  so  bili  obveščeni  o  nesreči pri delu na območju Krvavčjega  Vrha. Zbrali so obvestila in ugotovili, da se je 50-letni moški povzpel  na  drevo,  da bi obrezoval veje. Na višini okoli 2,5 metrov se je veja  odlomila,  moški  pa je padel in se hudo poškodoval. Policisti bodo o ugotovitvah s poročilom seznanili pristojno tožilstvo.

Sevniški  policisti  ugotavljajo  okoliščine  nesreče  pri delu v gozdu. Po prvih  ugotovitvah  se je pri delu v gozdu v Zabukovju nad Sevnico v poznih popoldanskih  urah med podiranjem dreves hudo poškodoval 43-letni moški, ki med delom ni uporabljal zaščitne opreme.

Alenka Drenik, PU Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih