fbpx
Mestnik
policija
Poročilo dežurnih policistov PU Novo mesto.
Kronika in policijska poročila

PU Novo mesto: Pijan moški v gostinskem lokalu nadlegoval druge goste

Policisti  Policijske  uprave  Novo  mesto  so  intervenirali  v  68 nujnih primerih  in  na  številko  113 prejeli 306 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in štiri prometne nesreče, v katerih je  nastala  premoženjska  škoda. V Trebnjem so zasegli avtomobil kršitelju cestno  prometnih  predpisov,  ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali  so  zaradi 14-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in   v   zasebnih   prostorih   in  dva  kršitelja  pridržali.  S  področja kriminalitete  so  obravnavali  sume  kaznivih  dejanj  nasilja  v družini, groženj, vlomov in tatvin.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

V  Vranovičih  na  območju  PP  Črnomelj  je  v  noči  na  11.  3. nekdo iz rezervoarja  tovornega  vozila  iztočil in odtujil okoli 120 litrov goriva. Vstopil  je v prostore bližnje delavnice in odtujil več kosov orodja. Škode je za okoli tisoč evrov.

Med  8.  3.  in 11. 3. je v naselju Svetinja na območju PP Trebnje neznanec izkoristil  odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal  je  prostore in našel ter odtujil zlat nakit. Lastnica ocenjuje, da je oškodovana za okoli 15.000 evrov.

Okoli 18.30 je v prodajalni na Glavnem trgu v Novem mestu nekdo iz blagajne na prodajnem pultu odtujil okoli 200 evrov.

JAVNI RED IN MIR

Kršitelja pridržali

Brežiške policiste so 11. 3. okoli 9.30 prejeli več klicev občanov, ker naj bi  pijan  moški  v  gostinskih  lokalih nadlegoval druge goste, potem pa s kolesom  vijugal  po  cesti  in  ogrožal udeležence v prometu. Policisti so izsledili 33-letnega kršitelja, ki na kraju ni upošteval njihovih ukazov in je  nadaljeval  s  krštivami, zato so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore  za  pridržanje.  Zaradi kršitev javnega reda in miru so mu izdali
plačilni nalog.

Alenka Drenik, PU Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih