fbpx
Mestnik
Foto: PP Novo mesto.
Kronika in policijska poročila

PU Novo mesto: Po avtocesti z več kot 200 km/h

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 54 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 212 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki nista imela veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 11-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, groženj, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin.

PROMETNA VARNOST

Po avtocesti z več kot 200 km/h

Policisti Postaje prometne policije Novo mesto so na avtocesti med Drnovim in Brežicami izvajali meritve hitrosti z video nadzornim sistemom Provida. Vozniku osebnega avtomobila Porsche carrera francoskih registrskih oznak so na daljši razdalji izmerili povprečno hitrost 202 km/h. 50-letni državljan Francije je med vožnjo storil še več kršitev, ni vozil po desnem prometnem pasu, namer o spremembi voznih pasov ni nakazoval s smernikom, ni vozil po sredini prometnega pasu, na vozilu pa ni imel nameščene vinjete. Policisti so kršitelja ustavili in mu zaradi kršitev izrekli globo v višini 1890 evrov. Za omenjene kršitve Zakon o pravilih cestnega prometa določa, da se vozniku motornega vozila izreče tudi devet kazenskih točk.

KRIMINALITETA

Poškodovanje tuje stvari

V noči na 17. 2. je v Črnomlju nekdo razbil okno gostinskega lokala in v notranjosti izpraznil vsebino gasilnega aparata. Okoliščine kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari policisti še preiskujejo.

Vlomi in tatvine

V Šentlovrencu na območju PP Trebnje je med 18. in 21. uro nekdo izkoristil
odsotnost stanovalcev in skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil denar in nakit. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 7.000 evrov škode.

Na delovišču na Topliški cesti v Novem mestu je med 15. 2. in 17. 2. neznanec vlomil v gradbeni zabojnik in odtujil električno orodje. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 3000 evrov škode.

Med 10. in 11. uro je v Črešnjevcu pri Semiču nekdo iz odklenjenega osebnega avtomobila odtujil torbico z dokumenti, denarjem in mobilnim telefonom. Lastnika je oškodoval za 800 evrov.

Na parkirnem prostoru v Šentrupertu je med 9. in 20. uro nekdo vlomil v osebni avtomobil in odtujil denarnico z dokumenti, denarjem in bančnimi karticami. Lastnica ocenjuje, da je z vlomom in tatvino oškodovana za 1600 evrov.

Alenka Drenik, PU Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih