fbpx
Mestnik
policija
Foto: Nascas.si.
Aktualno Kronika in policijska poročila

PU Novo mesto: Pogorel leseni objekt na Tržiški ulici v Novem mestu

Policisti  Policijske  uprave  Novo  mesto  so  intervenirali  v  49 nujnih primerih  in  na  številko  113 prejeli 233 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in štiri prometne nesreče, v katerih je  nastala  premoženjska  škoda.  Zasegli so vozila trem kršiteljem cestno prometnih   predpisov,   ki   niso  imeli  veljavnih  vozniških  dovoljenj. Posredovali  so  zaradi 18-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in  v  zasebnih  prostorih.  S  področja  kriminalitete so obravnavali sume kaznivih  dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara in sprožitve signalno varnostne naprave.

PROMETNA VARNOST

Poškodovan voznik mopeda

Policisti  PP  Krško  so  bili 16. 4. nekaj po 19. uri obveščeni o prometni nesreči  v  Kostanjevici  na  Krki.  Opravili  so ogled in ugotovili, da je 48-letni  voznik  mopeda  pri  vožnji  po klancu navzdol izgubil oblast nad mopedom, padel in se poškodoval. Lažje poškodovanega moškega, ki med vožnjo ni  uporabljal  zaščitne  čelade,  so  reševalci  oskrbeli  in  odpeljali v bolnišnico.   Policisti  so  mu  zaradi  očitnih  znakov  alkoholiziranosti odredili preizkus, vendar je opravljanje preizkusa odklonil. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov mu bodo izdali plačilni nalog.

KRIMINALITETA

Vlomi

V  noči  na  16.  4.  je v kraju Blato na območju PP Trebnje nekdo vlomil v prostore  društva.  Odtujil ni ničesar, povzročil je le premoženjsko škodo, povzročeno z vlomom.

Med  15.  4.  in  16.  4. je na delovišču v kraju Golek na območju PP Krško neznanec vlomil v gradbeni zabojnik in odtujil električne vodnike in posodo z gorivom. Lastnika je oškodoval za okoli 400 evrov.

OSTALE ZADEVE

Požar

V  noči  na 17. 4. so bili policisti obveščeni o požaru lesenega objekta na Tržiški  ulici  v  Novem  mestu.  Požar  so  gasilci  omejili  in pogasili, policisti  pa  nadaljujejo  s preiskavo in ugotavljanjem vzroka za nastanek požara.

Alenka Drenik, PU Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih