fbpx
Mestnik
Policija.
Aktualno Kronika in policijska poročila

PU Novo mesto: poškodovan moški ležal ob cesti

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 3. 2. in 6. 2. posredovali v 163 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 505 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 27 prometnih  nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 15 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Trebnjem kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih  dejanj hude telesne poškodbe, nevarne vožnje v cestnem prometu, poškodovanja tuje stvari, goljufije, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara, sprožitve signalno varnostne naprave in nedovoljenih prehodov državne meje.a

3. 2. okoli 20. ure se je zgodila prometna nesreča na lokalni cesti med naseljema Bela Cerkev in Drage. Policisti so ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 70-letni voznik osebnega avtomobila, ki je izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil 21-letnega voznika. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,78 miligramov alkohola.

O prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov v Brežicah so bili policisti obveščeni 4. 2. nekaj po 16. uri. Po ugotovitvah brežiških policistov je za trčenje odgovoren 60-letni voznik, ki je zaradi vožnje po levi strani vozišča  trčil v avtomobil 51-letne voznice. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,97 miligramov alkohola.  Policisti okoliščine kaznivih dejanj nevarne vožnje v cestnem prometu še preiskujejo.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Policisti PP Dolenjske Toplice so med kontrolo prometa na Dvoru 3. 2. okoli 21. ure zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznico osebnega avtomobila Renault twingo. Med postopkom so ugotovili, da 33-letna kršiteljica nima
veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imela 0,67 miligramov alkohola. Avtomobil so  zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Prometna nesreča

Sevniški policisti so bili 5. 2. okoli 10. ure obveščeni o prevrnjenem traktorju pri naselju Apnenik. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da se je prometna nesreča zgodila na lokalni cesti, kjer je 57-letni voznik traktorja s  pripetim priklopnikom na poledenelem in spolzkem vozišču izgubil oblast nad traktorjem in se prevrnil. Voznik se v
nesreči ni poškodoval, na traktorju in priklopniku pa je nastala večja premoženjska škoda. Policisti okoliščine in  odgovornost za nesrečo še preiskujejo.

Izsledili pobeglo povzročiteljico nesreče

5. 2. nekaj po 11. uri so bili obveščeni, da naj bi na bencinskem servisu v Šentjerneju voznik osebnega avtomobila  trčil v parkirano vozilo in pobegnil s kraja nesreče. Na podlagi opisa vozila so policisti 21-letno pobeglo voznico  izsledili v okolici Šentjerneja. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov bodo zoper njo uvedli postopek o prekršku.

Pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola

V noči na 5. 2. so šentjernejski policisti med kontrolo prometa v Šentjerneju zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. 52-letnemu vozniku, ki je imel v litru  izdihanega zraka 1,0  mg  alkohola, so odvzeli prostost in ga pridržali. O vožnji pod vplivom alkohola bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlomi in tatvine

V noči na 5. 2. je v Črnomlju nekdo skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

3. 2. med 5. in 7. uro je v naselju Osrečje na območju PP Šentjernej neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in  skoz vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

Kršitelja pridržali

Policiste PP Trebnje so 3. 2.zvečer poklicali na pomoč iz gostinskega lokala v Trebnjem, kjer naj bi pijan moški nadlegoval osebje. 34-letni kršitelj se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog.

Poškodovan moški

Policisti P  Novo mesto so bili 4. 2. okoli 21.30 obveščeni, da naj bi ob cesti med Ločnoin Ragovsko ulico ob cesti  ležal moški. Takoj so se odzvali, moškega izsledili in ugotovili, da je poškodovan. Na kraj so poklicali reševalce,  ki  so 38-letenega moškega, ki je imel v krvi nekaj manj kot tri promile alkohola, oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Vse
okoliščine in vzrok za nastanek poškodb policisti še preverjajo.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih