fbpx
Mestnik
Kronika in policijska poročila

PU Novo mesto: Poskus samomora, vlom v stanovanjsko hišo v Trebnjem

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 58 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 230 klicev.

PROMETNA VARNOST

Obravnavali so tri prometne nesreče v katerih je nastala premoženjska škoda in eno prometno nesrečo, kjer je bila ena oseba lahko telesno poškodovana. Na PMP Obrežju so policisti pri kontroli ugotovili, da oseba kaže očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Alkotest je pokazal 0.77 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper osebo je bilo odrejeno pridržanje po 110/2 ZP, sledi obdolžilni predlog. V Črnomlju so policisti osebi, zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja, zasegli osebno vozilo.

JAVNI RED IN MIR

Policisti so posredovali pri kršitvi javnega reda in miru na javnem kraju. Zasegli so manjše količine droge ter suhih delcev s sumom na marihuano.

KRIMINALITETA

S področja kriminalitete so obravnavali več kaznivih dejanj tatvine, vlom v stanovanjsko hišo, grožnje, poškodovanje tuje stvari, povzročitev lahke telesne poškodbe ter kazniva dejanja zoper splošno varnost ljudi in premoženja.

Vlom v stanovanjsko hišo

V Trebnjem je v dopoldanskem času neznani storilec vlomil v hišo skozi okno v pritličju. Okoliščine vloma policisti še preiskujejo.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Policisti so na mejnem prehodu PMP Obrežje pri pregledu tovornih vozil našli dva tuja državljana, ki nista posedovala dokumentov. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

OSTALE ZADEVE

Policisti so obravnavali poskus samomora ter nenadno smrt. V Šentjerneju pa so obravnavali kurjenje v naravnem okolju, kjer je pogorelo približno 300 m2 podrasti.

Nathalie Drčar Žbogar, PU Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih