fbpx
Mestnik
Kronika in policijska poročila Aktualno

PU Novo mesto: Posredovali pri sporu očeta in sina

Policisti  Policijske  uprave  Novo  mesto  so  intervenirali  v  55 nujnih primerih  in  na  številko  113  prejeli  197  klicev.  Obravnavali so šest prometnih  nesreč,  v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi  16-ih  kršitev  javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih   in   dva  kršitelja  pridržali.  S  področja  kriminalitete  so obravnavali  sume  kaznivih  dejanj  ponarejanja denarja, vlomov in tatvin. Posredovali  so  zaradi sprožitev signalno varnostnih naprav in nezakonitih
prehodov državne meje.

Kriminaliteta

Tatvine

Iz  garaže  stanovanjske  hiše  v  Semiču  je nekdo odtujil motorno žago in lastnika oškodoval za 200 evrov.

Med 30. 4. in 4. 5. je na Seidlovi cesti v Novem mestu nekdo iz kolesarnice v  stanovanjskem bloku odtujil treking kolo znamke X-FACT MISSION, kovinsko sive barve.

Javni red in mir

Kršitelja pridržali

Črnomaljski  policisti  so  nekaj  po  15.  uri  posredovali zaradi kršitve javnega  reda  in miru v zasebnem prostoru v Črnomlju, kjer naj bi se sprla oče  in  sin. 62-letni kršitelj, ki je bil pod vplivom alkohola, se tudi po prihodu  policistov  ni  pomiril  in  ni upošteval njihovih ukazov, zato so zoper  njega  uporabili  prisilna  sredstva,  ga  obvladali  in odpeljali v prostore  za  pridržanje.  Zaradi kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog.

Nekaj  po  22.  uri  so  zaradi  nasilja  v  naselju v okolici Novega mesta posredovali  tudi  novomeški  policisti. Ugotovili so, da je 32-letni moški žalil  svojo partnerko in jo udaril. Kršitelj se ni pomiril in ni upošteval ukazov  policistov,  zato so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog.

Mejne zadeve in tujci

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti  so  med  opravljanjem  nalog  varovanja  državne meje v Tribučah izsledili in prijeli pet državljanov Maroka, tri državljane Alžirije in dva državljana Libije. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Alenka Drenik, PU Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih