fbpx
Mestnik
Kronika in policijska poročila Aktualno

PU Novo mesto: Posredovali v sporu in pretepu enajstih oseb

Policisti  Policijske  uprave  Novo  mesto  so  intervenirali  v  64 nujnih primerih  in  na  številko  113  prejeli  266  klicev.  Obravnavali  so pet prometnih  nesreč,  v  katerih  je  nastala premoženjska škoda in kršitelju cestno prometnih predpisov zasegli avtomobil. Posredovali so zaradi devetih kršitev  javnega  reda  in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja  kriminalitete  so  obravnavali  sume  kaznivih  dejanj  vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požarov in poskusa izmika mejni kontroli.

Kriminaliteta

Odvzem motornega vozila

V  noči  na  7.  4. je v Metliki nekdo z dvorišča stanovanjske hiše odtujil osebni  avtomobil,  ki je bil odklenjen, v njem pa ključi vozila. O tatvini so  policisti  takoj  seznanili  policiste  na  celotnem  območju države in ljubljanski  policisti  so  že  dve uri po prijavi ukraden avtomobil našli. Okoliščine  kaznivega  dejanja  odvzema  motornega  vozila  še preiskujejo, avtomobil pa je bil že vrnjen oškodovancu.

Vlomi in tatvine

Med  22.  3.  in 7. 4. je v kraju Golobinjek na območju PP Novo mesto nekdo vlomil  v  počitniško  hišo  in  odtujil  živila.  Z  vlomom  in tatvino je povzročil za okoli 500 evrov škode.

Brežiški policisti so bili obveščeni, da je med 4. 4. in 7. 4. na Maistrovi ulici  v  Brežicah  neznanec  vlomil v garažo in odtujil starejšo harmoniko znamke Hohner. Okoliščine še preiskujejo.

Prometna varnost

Kršitelju zasegli avtomobil

Policisti  PP  Črnomelj  so v popoldanskih urah pri Semiču ustavili voznika osebnega  avtomobila,  ki  sprva  ni  upošteval  znakov,  s  katerimi so ga ustavljali.  Med postopkom so ugotovili, da 25-letni voznik nima veljavnega vozniškega  dovoljenja,  vozil  pa  je  neregistriran avtomobil Ford focus. Avtomobil  so mu zasegli, izdali plačilni nalog in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Ostale zadeve

Kršitev javnega reda in miru

Policiste PP Šentjernej so nekaj po 17. uri poklicali na pomoč iz naselja v okolici  Šentjerneja, kjer naj bi prišlo do pretepa. Takoj so odšli na kraj in vzpostavili javni red in mir. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih naj  bi  prišlo do spora in pretepa med 11 osebami, ki se med sabo poznajo, nekaj  udeležencev  je  v pretepu utrpelo lažje poškodbe. Policisti bodo po zaključeni  preiskavi  zoper  krštelje  ustrezno  ukrepali, o kršitvah treh udeležencev  pretepa,  ki  so  kršili  Odlok o začasni prepovedi gibanja in
zbiranja  ljudi  na  javnih  mestih in površinah v RS ter prepovedi gibanja izven občin, pa bodo seznanili pristojni prekrškovni organ. 

Mejne zadeve in tujci

Poskus izmika mejni kontroli

V  noči  na 8. 4. je na mejni prehod Obrežje na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno  kontrolo  in  pregled  tovornega  vozila.  V  tovornem delu so našli državljana  Afganistana, ki se je skrit med tovorom poskušal izogniti mejni kontroli  in  nezakonito  vstopiti  v  Slovenijo. Tujca bodo po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Alenka Drenik, PU Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih