fbpx
Mestnik
Kronika in policijska poročila

PU Novo mesto: Prijeli 25 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 23 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 167 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in tri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi štirih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vlomov. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje in poskusa izmika mejni kontroli.

KRIMINALITETA

Vlom

Na Trški gori pri Novem mestu je med 17. 3. in 18. 3. nekdo skozi vrata vlomil v počitniško hišo. Odtujil ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za okoli 300 evrov premoženjske škode.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Poskus izmika mejni kontroli

Okoli 9. ure je na mejni prehod Obrežje na vstop v Slovenijo pripeljal voznih tovornega vozila registrskih oznak Bosne in Hercegovine. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vozila, kjer so v tovornem delu našli dva državljana Maroka, ki sta se skrita med tovorom poskušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Po zaključenem postopku so tujca predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Prilipe in Velike Vodenice izsledili in prijeli 25 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s 16 državljani Bangladeša, osmimi državljani Pakistana in državljanom Alžirije še niso zaključeni.

Alenka Drenik, PU Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih