fbpx
Mestnik
(Foto: PMP Obrežje)
Aktualno Kronika in policijska poročila

PU Novo mesto: Prijeli sprovajalca in tujca, ki sta se poskušala izogniti mejni kontroli

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 50 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 204 klice. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in štiri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Brežicah so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil pod vplivom alkohola in ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 16-ih kršitev
javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, grožnje, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

KRIMINALITETA

Osumljencu zasegli pištolo

Policisti PP Novo mesto so pridobili odredbo sodišča in 13. 7. opravili hišno preiskavo na naslovu bivanja osumljenca iz naselja v okolici Novega mesta. Med hišno preiskavo so našli in zasegli iskani predmet, pištolo s katero je osumljenec grozil oškodovancu. Ugotovljeno je bilo, da gre za imitacijo orožja. Zoper osumljenca bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja grožnje.

(Foto: PU Novo mesto)

Vlom

V Gorenjih Ponikvah je nekdo skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo, pregledal prostore in našel ter odtujil denar.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli sprovajalca in tujca, ki sta se poskušala izogniti mejni kontroli

Na mejni prehod Slovenska vas je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik osebnega avtomobila hrvaških registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila, kjer so v prtljažniku odkrili dva državljana Bangladeša, ki sta se poskušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. 47-letnemu državljanu Hrvaške, ki je tujcema nudil pomoč pri nezakonitem prehodu, so odvzeli prostost in ga pridržali. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Državljana Bangladeša so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Poskusi izmika mejni kontroli na vlakih

Policisti PMP Dobova so med kontrolo dveh tovornih vlakov, ki sta na vstop v Slovenijo pripeljala iz Srbije, na podvozju vagonov odkrili štiri državljane Irana, ki so se poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito
vstopiti v Slovenijo. Na vlaku, ki je z natovorjeno z glinico pripeljal iz Bosne in Hercegovine, so na podvozju odkrili državljana Maroka in državljana Afganistana.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti PU Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Velikega Cerovca in Brega pri Sinjem Vrhu izsledili in prijeli državljana Alžirije in sedem državljanov Maroka, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s tujci še niso zaključeni.

Alenka Drenik, PU Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih