fbpx
Mestnik
Kronika in policijska poročila

PU Novo mesto: Prometne nesreče, vlom v počitniško hišico, tatvina nakita

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 67 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 246 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in štiri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 15-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj ponarejanja denarja, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara, sprožitve signalno varnostne naprave in nezakonitih prehodov državne meje.

Prometna varnost

Nekaj po 16. uri se je zgodila prometna nesreča na cesti Novo mesto – Metlika, v Pogancih. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročila 37-letna voznica osebnega avtomobila, ki je pripeljala iz smeri Novega mesta in iz neznanega vzroka zapeljala na nasprotni vozni pas ter trčila v kombinirano vozilo, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 56-letni voznik. Lažje poškodovano voznico in potnico v njenem vozilu so reševalci odpeljali v bolnišnico.

Kriminaliteta

V kraju Rdeči Kal na območju PP Trebnje je med 10. 12. in 11. 12. nekdo vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za okoli 300 evrov škode.

V Dobindolu je v noči na 11. 12. neznanec z dvorišča stanovanjske hiše odtujil neregistrirano kolo z motorjem, znamke ZNEN, modre barve.

Oškodovanka je metliške policiste obvestila, da je med 10. 12. in 11. 12. v Drašičih nekdo vlomil v počitniško hišo. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil.

11. 12. med 14. in 19. uro je v Ravnah nad Šentrupertom nekdo izkoristil odsotnost stanovalce in vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je prenosni računalnik in lastnike oškodoval za 700 evrov.

V naselju Križišče na območju Krškega je med 7. 12. in 11. 12. , ko so bili stanovalci odsotni, neznanec skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je zlat nakit, z vlomom in tatvino pa povzročil za okoli 500 evrov škode.

Mejne zadeve in tujci

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Rosalnic in Loč (PP Brežice)izsledili in prijeli tri državljane Maroka, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s tujci še niso zaključeni.

Alenka Drenik, predstavnica za odnose z javnostmi, samostojna policijska inšpektorica

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih