fbpx
Mestnik
Kronika in policijska poročila Aktualno

PU Novo mesto: S pomočjo občanov uspešno našli nedavno odtujeno priklopno vozilo

Policisti  Policijske  uprave  Novo  mesto  so  intervenirali  v  60 nujnih primerih  in  na  številko  113 prejeli 226 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo  z lažjimi telesnimi poškodbami in devet prometnih nesreč, v kateri je  nastala  premoženjska  škoda.  Posredovali  so  zaradi  devetih kršitev javnega  reda  in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete  so  obravnavali  sume  kaznivih  dejanj  grožnje  in tatvin. Posredovali  so  zaradi  nesreč pri delu, iskanja pogrešane osebe, požarov, sprožitve signalno varnostne naprave in nezakonitih prehodov državne meje.

KRIMINALITETA

S pomočjo občanov uspešno preiskali tatvino

21.  4. smo preko medijev občane zaprosili za pomoč pri preiskavi kaznivega dejanja  tatvine, ki se je zgodila na Cesti krških žrtev v Krškem. Storilec je  priklopno  vozilo  odtujil  na  način, da ga je priklopil na traktor in odpeljal  v  smeri  proti  Drnovem.  Policisti  PP Krško so prav na podlagi obvestila občanov, ki so opazili objavo v medijih, 5. 5. ukradeno prikolico našli  v okolici Novega mesta. Osumljencu tatvine so prikolico, ki jo je že prebarval,  predelal  in  odstranil  identifikacijske  oznake,  zasegli  in nadaljujejo  z  ugotavljanjem  vseh okoliščin. Po zaključeni preiskavi bodo zoper  osumljenca  na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo. Za objavo poziva in fotografij se medijem zahvaljujemo.

Zaščitili žrtev in nasilnežema prepovedali približevanje

Trebanjski  policisti  so  prejeli  klic na pomoč zaradi nasilja v družini. Takoj  so  se  odzvali  in  zaščitili žrtev nasilja. Zbrali so obvestila in ugotovili,  da  29-letni  nasilnež  in  njegov  64-letni  oče  že dalj časa izvajata  fizično  in  psihično nasilje nad partnerico 29-letnika. Obema so izrekli  ukrep  prepovedi  približevanja  žrtvi  zaradi razlogov za sum, da bosta  ogrozila  njeno  življenje,  osebno  varnost in svobodo. O izrečenem ukrepu  so seznanili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil  o  podaljšanju  ukrepa.  Ovadili  ju  bodo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Vlom

Med  1.  5.  in  7.  5.  je  v  Gorenji vasi pri Šmarjeti neznanec vlomil v počitniško  hišo  in  odtujil  kamero.  Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 500 evrov škode.

PROMETNA VARNOST

Poškodovana peška

Nekaj  po  10.  uri  smo  bili  obveščeni,  da  v Zdravstvenem domu Metlika oskrbujejo  žensko,  ki naj bi se poškodovala v prometni nesreči. Policisti PP  Metlika  so  zbrali obvestila in ugotovili, da se je nesreča zgodila na Cesti  bratstva  in  enotnosti, kjer je 73-letni voznik na prehodu za pešce trčil v 89-letno peško, ki je pravilno prečkala cesto. Povzročitelj nesreče je  poškodovani peški nudil pomoč in jo odpeljal v zdravstveni dom, kjer so ji  oskrbeli  lažje  poškodbe.  Policisti  so  zoper voznika zaradi kršitve cestno prometnih predpisov uvedli prekrškovni postopek.

Nesrečo povzročil kolesar

Policisti  PP Novo mesto so bili okoli 15. ure obveščeni o prometni nesreči v  križišču  Ravnikarjeve  ulice  in  Drejčetove  poti. Ugotovili so, da je 19-letni kolesar v križišču odvzel prednost vozniku osebnega avtomobila. Po trčenju  je  kolesar  padel  in  se lažje poškodoval. Zaradi kršitve cestno prometnih predpisov so mu policisti izdali plačilni nalog.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Poskus izmika mejni kontroli

Na  mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila  srbskih  registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled  vozila  in  med tovorom našli tri državljane Afganistana, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v  Slovenijo.  Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju kraja Balkovci  (PP  Črnomelj)  in  Kostanjevice  na Krki (PP Krško) izsledili in prijeli pet državljanov Maroka in državljana Palestine. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

OSTALE ZADEVE

Nesreči pri delu

Brežiški  policisti  so  bili  okoli 13. ure obveščeni o nesreči pri delu v gozdu  na  območju  Sel pri Dobovi. Opravili so ogled kraja nesreče, zbrali obvestila  in  ugotovili, da je 39-letni moški v gozdu podiral drevesa. Pri obžagovanju  vej  podrtega  drevesa  se je ena izmed vej zaradi sile vpetja sprožila  in  ga udarila po glavi. Hudo poškodovanega moškega so oskrbeli v bolnišnici. Policisti bodo o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

V  popoldanskih  urah  se  je  zgodila  nesreča  pri delu v Pošteni vasi na območju  PP  Brežice. Brežiški policisti so ugotovili, da je 68-letni moški opravljal  zidarska dela na odru ob stanovanjski hiši. Po prvih ugotovitvah naj  bi izgubil ravnotežje in padel z odra z višine okoli treh metrov. Hudo poškodovan  moški  je bil s helikopterjem odpeljan v UKC Maribor. Policisti bodo o ugotovitvah po zaključeni preiskavi seznanili tožilstvo.

Alenka Drenik, PU Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih