fbpx
Mestnik
policija
Foto: Nascas.si.
Kronika in policijska poročila Aktualno

PU Novo mesto: S štirikolesnikom trčil v podporni zid

Policisti  Policijske  uprave  Novo  mesto  so  intervenirali  v  51 nujnih primerih  in  na  številko  113 prejeli 216 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo  z lažjimi telesnimi poškodbami in šest prometnih nesreč, v katerih je  nastala  premoženjska  škoda.  Zasegli  so  avtomobil  kršitelju cestno prometnih   predpisov,   ki   ni  imel  veljavnega  vozniškega  dovoljenja. Posredovali  so  zaradi 15-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in  v  zasebnih  prostorih.  S  področja  kriminalitete so obravnavali sume kaznivih  dejanj  groženj,  vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane  osebe, nesreče pri delu, požarov, najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev in sprožitve signalno varnostne naprave.

Prometna varnost

Nekaj pred 18.30 so bili policisti PP Črnomelj obveščeni o prometni nesreči na  Belčjem  Vrhu.  Opravili  so  ogled in ugotovili, da je 44-letni voznik štirikolesnika  zaradi  vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad  vozilom,  zapeljal  s  ceste  in  trčil v podporni zid. Zaradi očitnih znakov  alkoholiziranosti  so  mu  odredili preizkus, vendar je opravljanje preizkusa  odklonil.  Lažje poškodovanega voznika so oskrbeli v bolnišnici, policisti pa bodo o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Šentjernejski policisti so nekaj po 20. uri med kontrolo prometa v Dobruški vasi  ustavili  voznico  osebnega  avtomobila Opel vectra. Med postopkom so ugotovili,  da kršiteljica nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozila pa je avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. 54-letna voznica, ki je imela v litru izdihanega zraka 0,38 miligramov  alkohola,  je   v  vozilu  prevažala otroka, ki ni bil ustrezno zavarovan   z  zadrževalnim  sistemom.  Avtomobil  so  ji  zasegli,  zaradi
številnih  kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Za omenjene kršitve predpisi določajo globo v višini 2190 evrov.

Kriminaliteta

Vlomi

Med  26.  4.  in  28. 4. je v Črmošnjicah pri Stopičah nekdo vlomil v lesen objekt in odtujil plinsko jeklenko in vrtno orodje.

Na  območju  Gorjancev je med 22. 4. in 28. 4. neznanec vlomil v skladiščne prostore podjetja in odtujil okoli tisoč litrov goriva.

Alenka Drenik, PU Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih