fbpx
Mestnik
Foto: Siol.net
Aktualno Kronika in policijska poročila

PU Novo mesto: Tatvina parfuma, vlom v stanovanjsko hišo

Mejne zadeve in tujci

Črnomaljski policisti so v okolici Dolenjih Radencev zjutraj prijeli sedem državljanov Afganistana in državljana Bangladeša. Novomeški policisti so ponoči nad Vahto prijeli trinajst državljanov Bangladeša. Postopki s tujci še niso zaključeni.

Vlomi in tatvine

V trgovini trgovskega centra v Novem mestu so zvečer poklicali policiste, ker so ugotovili tatvino parfuma v vrednosti 60 evrov. Po posnetkih nadzorne kamere so ugotovili, da ne moški vzel parfum iz embalaže, skril v hlače in odkorakal mimo blagajne brez plačila.

Na bencinski servis v Krškem so ob polnoči prišli trije neznanci, v ročko natočili devet litrov goriva, v notranjosti naročili pijačo in cigarete, potem pa zbežali brez plačila.

Metliški policisti so ob pomoči kriminalističnega tehnika opravili ogled vloma v stanovanjsko hišo v naselju Malo Lešče. Po prvih zbranih obvestilih so neznanci med šesto zjutraj in drugi uro popoldne vlomili v hišo in pregledali prostore. Kot kaže, so odnesli pet lovskih pušk, nekaj nabojev in gotovine. Naredili so precejšnjo škodo, okoliščine primera policisti še preverjajo.

V Krškem, na Cesti, so policisti opravili ogled kraja vloma v stanovanjsko hišo, ki se je najverjetneje zgodil dan prej, v dopoldanskem času. Po prvih ugotovitvah so odnesli nekaj zlatnine ter naredili škodo na oknih in vratih.

Pijanemu vozniku zasegli avto

Policisti so zvečer v bližini Pišec ustavili 51-letnega voznika osebnega avtomobila. V postopku so ugotovili, da vozi brez vozniškega dovoljenja, zato so mu avto zasegli. Zaradi suma, da vozi pod vplivom alkohola so mu odredili preizkus, ki je pokazal 0,72 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Robert Perc, PU Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih