fbpx
Mestnik
Ukradeno priklopno vozilo.
Aktualno Kronika in policijska poročila

PU Novo mesto: Tatvina priklopnega vozila

Policisti  Policijske  uprave  Novo  mesto  so  intervenirali  v  53 nujnih primerih  in  na  številko  113 prejeli 210 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo  z  lažjimi telesnimi poškodbami in tri prometne nesreče, v katerih je  nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 14-ih kršitev javnega reda  in  miru  na  javnih  krajih  in  v  zasebnih  prostorih.  S področja kriminalitete  so  obravnavali  sume kaznivih dejanj grožnje, lahke telesne poškodbe, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreč  pri  delu,  poskusov  izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Poškodovan voznik mopeda

Okoli  15. ure so bili policisti PP Novo mesto obveščeni o prometni nesreči z  udeležbo  mopedista v Novem mestu. Opravili so ogled in ugotovili, da je 34-letni  voznik  zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad mopedom, padel  in se lažje poškodoval. Zaradi kršitve cestno prometnih predpisov so mu izdali plačilni nalog.

KRIMINALITETA

Tatvina priklopnega vozila – poziv

Policisti   PP  Krško  preiskujejo  okoliščine  kaznivega  dejanja  tatvine priklopnega  vozila za prevoz delovnih strojev znamke ITAS-PTI, tip 1 0910. Po  prvih zbranih obvestilih in ugotovitvah je do tatvine prišlo v nedeljo, 29.  3.  nekaj  po  8.  uri,  na  Cesti  krških žrtev v Krškem. Storilec je priklopno  vozilo  priklopil  na  traktor  znamke  Same, najverjetneje tipa Dorado  in odpeljal v smeri proti Drnovem. Na kraju kaznivega dejanja se je nahajal  tudi voznik osebnega avtomobila BMW bele barve, serije 5 ali 3, za katerega  sumijo,  da  je  prav  tako povezan s tatvino. Policisti PP Krško pozivajo  vse, ki bi o storilcih in o okoliščinah kaznivega dejanja karkoli vedeli, da jih o tem obvestijo na telefonsko številko 07 49 29 400.

Fotografija storilca, ki jo je posnela nadzorna kamera.Fotografiji storilca, ki ju je posnela nadzorna kamera.

Vlomi

Okoli  22.  ure  je  v  Novem  mestu  nekdo  vlomil  v  skladiščne prostore prodajalne in odtujil električne vodnike. Škode je za okoli 2500 evrov.

Na   območju  Uršnih  Sel  so  v  večernih  urah  neznanci  vlomili  v  tri stanovanjske hiše. Pregledali so prostore in našli ter odtujili denar, zlat nakit, tri pištole in naboje. Policisti so opravili oglede in nadaljujejo z aktivnostmi za izsleditev storilcev.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Poskus izmika mejni kontroli

Na  mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila  registrskih  oznak  Severne Makedonije. Policisti so opravili mejno kontrolo  in  pregled  tovornega  vozila, kjer so v tovornem delu našli pet državljanov  Afganistana,  ki  so  se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni  kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti  PP  Črnomelj so med opravljanjem nalog varovanje državne meje na območju Gorenje Podgore izsledili in prijeli sedem državljanov Alžirije, ki so  nezakonito  prestopili  državno  mejo.  Policijski  postopki s tujci še potekajo.

Alenka Drenik, PU Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih