fbpx
Mestnik
Kronika in policijska poročila

PU Novo mesto: V Črnomlju moški izvajal nasilje nad družino

Policisti  Policijske  uprave  Novo  mesto  so  intervenirali  v  45 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 206 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče,  v  katerih  je  nastala  premoženjska  škoda in zasegli avtomobil kršitelju  cestno  prometnih predpisov. Posredovali so zaradi petih kršitev javnega  reda  in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete  so  obravnavali  sume  kaznivih  dejanj  nasilja  v družini, poškodovanja  tuje  stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri  delu,  kurjenja  v  naravnem  okolju  in sprožitev signalno varnostnih naprav.

PROMETNA VARNOST

Zasegli avtomobil

Policisti  PP  Šentjernej  so  zvečer  med  izvajanjem  nalog pri naselju v okolici  Šentjerneja  ustavili 28-letnega voznika osebnega avtomobila Škoda felicia.  Med  postopkom so ugotovili, da je kršitelj pod vplivom alkohola, nima  veljavnega  vozniškega  dovoljenja, v vozilu pa je prevažal več oseb, kot  je  to  dovoljeno.  Neregistriran in nezavarovan avtomobil so zasegli, vozniku  zaradi kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

KRIMINALITETA

Nasilneža pridržali

Črnomaljski  policisti  so v popoldanskih urah posredovali zaradi nasilja v družini. Zaščitili so žrtve nasilja, 69-letnemu osumljencu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zbrali so obvestila in ugotovili, da  je  pijan  nasilnež izvajal fizično in psihično nasilje nad družinskimi člani.  Žrtve  je  žalil,  jim  grozil,  da  jih bo ubil in eno izmed žrtev udaril.  Policisti  so  osumljencu,  ki  so ga v preteklosti že obravnavali zaradi  nasilja  v  družini,  zasegli  tudi  dve pištoli, za katere ni imel ustreznih  dovoljenj. O nasilju so obvestili pristojno državno tožilstvo in nadaljujejo  z ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja nasilja v družini. Zaradi posesti  nezakonitega  orožja  bodo  zoper  moškega  uvedli  tudi prekrškovni postopek.

Vlomi

V  noči  na  23.  3.  je  na Kočevarjevi ulici v Novem mestu nekdo vlomil v skladišče  podjetja.  Odtujil ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za okoli 100 evrov škode.

V  naselju  Nad  mlini  v Novem mestu je v noči na 23. 3. neznanec vlomil v stanovanjsko  hišo. Odtujil je denar in zlat nakit in lastnico oškodoval za 500 evrov.

———————————————————————————————-

Hvala vsem, ki upoštevate ukrepe za zajezitev koronavirusa in ne ogrožate
sebe in drugih!

Alenka Drenik, PU Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih