fbpx
Mestnik
Foto: Siol.net
Kronika in policijska poročila

PU Novo mesto: V Metliki prijeli pet ilegalnih prebežnikov

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 51 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 181 klicev. Obravnavali so devet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in v Novem mestu in Brežicah zasegli vozila kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki nista imela veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 11 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Krškem kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, ponarejanja denarja, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešanih oseb, požara in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Policisti PP Novo mesto so med kontrolo prometa v Novem mestu okoli 21.30 ustavili voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da 35-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozil je neregistriran in nezavarovan avtomobil, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,43 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

V Krškem je med 8. in 13. uro nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev, skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo, pregledal prostore in našel ter odtujil prenosni računalnik, zlat nakit in ročno uro.

V naselju Gradnik na območju Črnomlja je med 12. in 19. uro, ko so bili stanovalci odsotni, neznanec skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil suhomesnate izdelke. Lastnika je oškodoval za 300 evrov.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v Metliki izsledili in prijeli pet državljanov Afganistana, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s tujci še niso zaključeni.

Alenka Drenik, PU Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih