fbpx
Mestnik
Kronika in policijska poročila

PU Novo mesto: V tovornem vlaku iz Srbije našli 13 tujcev

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 42 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 164 klicev. Obravnavali so štiri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara in poskusov izmika mejni kontroli.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

V gozdu na območju Mirne gore je nekdo iz rezervoarjev dveh delovnih strojev iztočil in odtujil okoli 150 litrov goriva.

Med 17. in 18. uro je v Šmarjeških Toplicah neznanec izkoristil krajšo odsotnost stanovalcev in skozi vrata na terasi vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je denar in z vlomom in tatvino povzročil za okoli 1.900 evrov škode.

V Velikem Lipovcu na območju PP Dolenjske Toplice je med 5. 7. in 7. 7. nekdo skozi okno vlomil v počitniško hišo in odtujil zlat nakit. Lastnike je oškodoval za okoli 2500 evrov.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Poskusi izmika mejni kontroli

Nekaj pred 18. uro je na mejni prehod Obrežje na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila, kjer so v tovornem delu med tovorom našli skrite tri državljane Afganistana, ki so se poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. V večernih urah so policisti PMP Dobova med kontrolo tovornega vlaka, ki je iz Srbije prevažal žito, v treh vagonih našli 13 tujcev (sedem državljanov Sirije, pet državljanov Iraka in državljan Tunizije), ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Rigonc in Velikega Bana izsledili in prijeli dva državljana Alžirije, državljana Afganistana in državljana Pakistana. Postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

OSTALE ZADEVE

Požar

V noči na 8. 1. so bili policisti obveščeni o požaru v starejši nenaseljeni stanovanjski hiši v Gorenjih Laknicah. Požar so gasilci omejili in pogasili, policisti pa okoliščine in vzrok za nastanek požara še preiskujejo.

Alenka Drenik, PU Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih