fbpx
Mestnik
policija
Foto: Nascas.si.
Aktualno Kronika in policijska poročila

PU Novo mesto: V tovornem vozilu našli tri državljane Afganistana

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 57 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 195 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli vozila štirim kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki niso imeli veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 17-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Zasega vozil

Na Ljubljanski cesti v Novem mestu so policisti okoli 18. ure ustavili voznico osebnega avtomobila Audi A4. Kršiteljica je v vozilu prevažala osem oseb, med katerimi so bili štirje otroci, ki v sedežih niso bili zavarovani z ustreznim zadrževalnim sistemom. Zaradi kršitve so ji izdali plačilni nalog in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Kljub prepovedi je z vožnjo nadaljevala, zato so ji ob ponovni ustavitvi avtomobil zasegli in na
sodišče naslovili obdolžilni predlog. Okoli 21. ure so pri Muhaberju ustavili voznika osebnega avtomobila Volkswagen golf, ki je prav tako v vozilu prevaža otroka, ki ni bil zavarovan z ustreznim zadrževalnim sistemom. Izdali so mu plačilni nalog in prepovedali nadaljnjo vožnjo, kar pa ni upošteval, saj so ga kasneje ponovno ustavili. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

KRIMINALITETA

Vlom

V Nemški vasi na območju PP Krško je med 31. 5. in 1. 6. nekdo vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in odtujil televizijski sprejemnik in kosilnico. Škode je za okoli 1500 evrov.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Poskusi izmika mejni kontroli

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila turških registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vozila, kjer so v tovornem delu našli tri državljane
Afganistana, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju kraja Dobliče (PP Črnomelj) in Dobove (PP Brežice) izsledili in prijeli dva državljana Maroka in državljana Afganistana, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s tujci še niso zaključeni.

Alenka Drenik, PU Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih