fbpx
Mestnik
policija
Foto: Nascas.si.
Kronika in policijska poročila

PU Novo mesto: Vlak trčil v žensko, ki je hodila po železniških tirih

policisti  Policijske  uprave  Novo  mesto  so  intervenirali  v 168 nujnih primerih  in  na  številko  113  prejeli  619 klicev. Obravnavali so smrtno nesrečo  na  železniških  tirih,  tri  prometne  nesreče,  v  katerih so se udeleženci  lažje  poškodovali in 20 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska  škoda.  Zasegli  so  vozila  trem kršiteljem cestno prometnih predpisov,  ki  niso  imeli  veljavnih  vozniških  dovoljenj  in  pridržali
voznika,  ki  je  vozil  pod  vplivom alkohola. Posredovali so zaradi 31-ih kršitev  javnega  reda  in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in enega  kršitelja  pridržali.  S  področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih   dejanj   nasilja   v   družini,  groženj,  ponarejanja  denarja, poškodovanja  tuje  stvari,  vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreč pri  delu,  iskanja  pogrešanih oseb, požarov, sprožitve signalno varnostne naprave in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

V nesreči lažje poškodovane štiri osebe

Policisti  PP  Krško so bili 6. 3. okoli 14.30 obveščeni o prometni nesreči na  cesti  med  Pristavo  in  krajem  Kalce  Naklo. Po prvih ugotovitvah in zbranih  obvestilih je 27-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje po levi  strani  vozišča  trčil v avtomobil, ki ga je vozila 18-letna voznica. Lažje poškodovana udeleženca nesreče in prav tako lažje poškodovano potnico iz  vozila  18-letne  voznice  in  potnika  iz vozila 27-letnega voznika so reševalci   odpeljali   v   bolnišnico.  Okoliščine  nesreče  policisti  še preiskujejo.

Kršitelju zasegli avtomobil

Črnomaljski  policisti  so  v noči na 8. 3. med kontrolo prometa na območju Vranovičev  ustavili 18-letnega voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so  ugotovili, da je kršitelj vozil pod vplivom alkohola in nima veljavnega vozniškega  dovoljenja.  Renault  megane  so  mu  zasegli  in  o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Pod vplivom alkohola

V  noči  na  8.  3.  so  policisti  PP Novo mesto v naselju Žlebej ustavili voznika  osebnega  avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili  preizkus. 30-letnemu vozniku, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,70  miligramov alkohola so odvzeli prostost in ga pridržali. O vožnji pod vplivom alkohola bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

KRIMINALITETA

Vlom

V  Rodinah  pri  Trebnjem je 7. 3. okoli 19. ure nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev  in  skozi  vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je denar, nakit in suhomesnate izdelke. Okoliščine policisti še preiskujejo.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Zasegli ukraden avtomobil

6.  3. popoldne je na mejni prehod Obrežje na izstop iz Slovenije pripeljal voznik  kombija  s  pripeto  prikolico  na  kateri je bil natovorjen osebni avtomobil  Renault  megane.  Policisti  so  opravili  mejno kontrolo in med preverjanjem  v  schengenskem  informacijskem  sistemu ugotovili, da gre za avtomobil, ki je bil ukraden v Franciji. Vozilo so zasegli in o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

Nezakonito prestopila državno mejo

Policisti  PU  Novo  mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje med  6.  3. in 9. 3. na območju Slamne vasi in Trnovca izsledili in prijeli dva državljana Maroka, ki sta nezakonito prestopila državno mejo.

JAVNI RED IN MIR

Kršitelja pridržali

Novomeške  policiste  so 7. 3. poklicali iz naselja v okolici Novega mesta, kjer  naj  bi  s  predvajanjem  glasne glasbe nekdo kršil javni red in mir. 35-letni  kršitelj,  ki  je  bil  pod vplivom alkohola, ni upošteval ukazov policistov  in  je  nadaljeval  s  kršitvijo, zato so zoper njega uporabili prisilna  sredstva.  Izvedbo  policijskega  postopka je poskušal preprečiti 44-letni  kršitelj, katerega so prav tako obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru so obema izdali plačilni nalog.

OSTALE ZADEVE

Vlak trčil v žensko, ki je hodila po železniških tirih

8. 3. ob 14.15 smo bili obveščeni o nesreči na železniških tirih na območju Šmihela pri Novem mestu. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov je vlak, ki je vozil v smeri proti Novem mestu, trčil v 65-letno žensko, ki je hodila po železniških tirih iz smeri Kandije proti Šmihelu. Po trčenju je žensko odbilo na brežino ob tirih, zaradi hudih poškodb je umrla na kraju nesreče. Okoliščine policisti še preiskujejo in bodo po zaključeni preiskavi z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo.

Nesreča na prehodu ceste čez železniško progo

O  nesreči  na  prehodu  ceste  čez  železniško progo v Veliki Loki so bili trebanjski  policisti  obveščeni 8. 3. nekaj pred 19.30. Opravili so ogled, zbrali  obvestila  in ugotovili, da je 59-letna voznica osebnega avtomobila zapeljala  na  prehod  ceste  čez  železniško  progo  v  trenutku, ko se je približeval  vlak.  V  trčenju  vlaka  in  osebnega avtomobila ni bil nihče poškodovan,  nastala  je  le premoženjska škoda. Povzročiteljici nesreče so policisti zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Požar tovornega vozila

O  požaru  tovornega  vozila  na avtocesti pri izvozu za Bič, v smeri proti Novem  mestu, smo bili obveščeni 7. 3. nekaj pred 15.30. Močan požar, ki je v  celoti zajel priklopno vozilo s tovorom, so gasilci omejili in pogasili. Poškodovan  ni  bil  nihče, nastala pa je večja premoženjska škoda. Ogledna skupina Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto nadaljuje z ogledom in ugotavljanjem vzroka za nastanek požara. Po zaključeni preiskavi bodo z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo.

Alenka Drenik, PU Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih