fbpx
Mestnik
policija
Foto: Nascas.si.
Kronika in policijska poročila

PU Novo mesto: Voznik izgubil oblast nad vozilom in trčil v drog javne razsvetljave

Policisti  Policijske  uprave  Novo  mesto  so  intervenirali  v  34 nujnih primerih  in  na  številko  113 prejeli 133 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo  z lažjimi telesnimi poškodbami in štiri prometne nesreče v katerih je  nastala  premoženjska  škoda.  Posredovali  pa  so  zaradi treh kršitev javnega  reda  in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete   so  obravnavali  sume  kaznivih  dejanj  vloma  in  tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Pridržali povzročitelja nesreče

Policisti  PP Krško so bili nekaj pred 22. uro obveščeni o prometni nesreči v  Dolenji  Prekopi.  Opravili so ogled in ugotovili, da je 45-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje po levi strani vozišča izgubil oblast nad vozilom  in  trčil v drog javne razsvetljave. Policisti so kršitelju zaradi suma  vožnje  pod vplivom alkohola odredili preizkus, vendar je opravljanje preizkusa  odklonil.  Kršitelj je med postopkom poskušal pobegniti s kraja, zato  so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v  prostore  za  pridržanje.  Zaradi  kršitev cestno prometnih predpisov in kršitev  javnega  reda  in  miru  so  mu  izdali  plačilni nalog. O odklonu preizkusa alkoholiziranosti bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

KRIMINALITETA

Tatvina

Na  Medičevi  ulici  v  Novem  mestu  je nekdo iz odklenjene garaže odtujil avtomobilsko prikolico. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 300 evrov.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju kraja Mihalovec  (PP  Brežice)  izsledili  in  prijeli  državljana  Egipta in tri državljane  Maroka,  ki  so  nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s tujci še potekajo.

Alenka Drenik, PU Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih