fbpx
Mestnik
policija
Poročilo dežurnih policistov PU Novo mesto.
Kronika in policijska poročila Aktualno

PU Novo mesto: Zaradi neprilagojene hitrosti trčil v drevo in se hudo poškodoval

Policisti   Policijske   uprave  Novo  mesto  so  med  24.  4.  in  28.  4. intervenirali  v 236 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 972 klicev. Obravnavali  so  dve  prometni  nesreči,  v  katerih  so se udeleženci huje poškodovali,  tri  prometne  nesreče  z  lažjimi telesnimi poškodbami in 19 prometnih  nesreč,  v  katerih  je  nastala  premoženjska škoda. Zasegli so vozila petim kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki niso imeli veljavnih vozniških  dovoljenj.  Posredovali  so zaradi 68-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in tri kršitelje pridržali. S področja  kriminalitete  so  obravnavali  sume  kaznivih  dejanj  nasilja v družini,  groženj,  poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so  zaradi  požarov, poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

Prometna varnost

Hudo poškodovan voznik osebnega avtomobila

24. 4. nekaj pred 9. uro se je zgodila prometna nesreča pri kraju Šutna (PP Krško).  Policisti  so  opravili  ogled in ugotovili, da je 30-letni voznik osebnega  avtomobila  Renault clio vozil iz Bušeče vasi proti Šutni. Zaradi neprilagojene  hitrosti  je v ovinku izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo. Hudo poškodovanega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali  v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da povzročitelj nesreče nima  veljavnega  vozniškega  dovoljenja,  vozil  pa  je  neregistriran  in nezavarovan  avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilo. O kršitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Motorist padel in se hudo poškodoval

Brežiški  policisti  so  bili  25.  4.  nekaj  po 13. uri obveščeni o padcu motorista  v  kraju Cundrovec. Ugotovili so, da je 41-letni motorist zaradi neprilagojene   hitrosti   izgubil  oblast  nad  motorjem  in  padel.  Hudo poškodovanega motorista so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Povzročiteljica nesreče pod vplivom alkohola in prepovedanih drog

O  prometni  nesreči na Šentjernejski cesti v Novem mestu so bili policisti PP Novo mesto obveščeni 24. 4. okoli 23.30. Opravili so ogled in ugotovili, da  je  nesrečo  povzročila  32-letna  voznica  osebnega  avtomobila, ki je zapeljala  na  nasprotno  smerno vozišče in trčila v avtomobil, ki ga je iz nasprotne   smeri   pravilno  pripeljal  45-letni  voznik.  Povzročiteljici nesreče,  ki je imela v litru izdihanega zraka 0,43 miligramov alkohola, so odredili  hitri  test  za ugotavljanje prisotnosti prepovedanih drog, ki je bil  prav  tako  pozitiven. Zoper povzročiteljico nesreče bodo na pristojno tožilstvo  podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja Nevarna vožnje v cestnem prometu.

Kriminaliteta

Vlomi in tatvine

Na Krašnjem vrhu na območju PP Metlika je 23. 4. nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev  in  skozi  priprto okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je dve puški in lastnika oškodoval za okoli 1000 evrov.

V  kraju  Gazice  na območju PP Brežice je 27. 4. nekdo vlomil v počitniško hišo. Odtujil je žar in jeklenko ter lastnika oškodoval za okoli 700 evrov.

Mejne zadeve in tujci

Poskus izmika mejni kontroli

Na  mejni  prehod  Obrežje  je 25. 4. na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega  vozila  srbskih  registrskih  oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo  in  pregled tovornega vozila, kjer so v tovornem delu našli štiri državljane  Afganistana,  ki  so  se  skriti med tovorom poskušali izogniti mejni  kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti  so  med  opravljanjem nalog varovanja državne meje med 24. 4. in 28.  4.  na območju krajev Knežina, Dolenji Radenci, Stari trg ob Kolpi (PP Črnomelj),  Trnje, Jesenice na Dolenjskem (PP Brežice), Groblje pri Prekopi in  Ostrog  (PP  Šentjernej),   izsledili  in  prijeli  30  tujcev,  ki  so nezakonito  prestopili  državno  mejo.  Policijski postopki z 11 državljani Maroka,  devetimi  državljani  Alžirije,  osmimi  državljani Iraka in dvema državljanoma Tunizije še niso zaključeni.

Ostale zadeve

Požar v Drašičih

25.  4.  ob  8.15  smo  bili obveščeni o požaru v Drašičih, kjer je zagorel lesen  objekt,  ogenj  se  je  razširil  še  na  ostrešje  hleva,  ostrešje stanovanjske  hiše in kozolec. Požar so gasilci uspeli omejiti in pogasiti. Med  gašenjem,  v katerem so sodelovali tudi oškodovanci in sosedje, ni bil nihče poškodovan, iz hleva so pravočasno uspeli rešiti vse živali. V požaru je  nastala  velika  premoženjska  škoda,  poleg  poškodovanih objektov sta zgorela  tudi  dva  osebna  avtomobila,  več  delov  kmetijskih  strojev in pripomočkov in krma.

Kriminalisti  in kriminalistični tehniki so opravili ogled in nadaljujejo s preiskavo  in  ugotavljanjem  vseh  okoliščin  požara.  Po do sedaj zbranih ugotovitvah  je  tuja  krivda  za nastanek požara izključena. O ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo.

Alenka Drenik, PU Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih