fbpx
Mestnik
Foto: PP Šentjernej.
Kronika in policijska poročila

PU Novo mesto: Zasegli orožje, naboje in prepovedane petarde

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 56 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 217 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Novem mestu in v Metliki so zasegli vozila kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki nista imela veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, groženj, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreč pri delu, poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

KRIMINALITETA

Zasegli orožje, naboje in prepovedane petarde

Policisti PP Šentjernej so na podlagi ugotovitev o posesti nezakonitega orožja pridobili odredbo sodišča in v sodelovanju s policisti Posebne policijske enote PU Novo mesto opravili tri hišne preiskave na naslovu bivanja osumljencev v Šentjerneju. Med hišnimi preiskavami so našli in zasegli dve pištoli, za kateri osumljenca nimata ustreznih dovoljenj, 84 nabojev in 72 prepovedanih pirotehničnih izdelkov, katerih glavnih učinek je pok. Po opravljeni kategorizaciji orožja bodo zoper 36-letnega, 40-letnega in 53-letnega osumljenca na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo oziroma uvedli prekrškovne postopke zaradi kršitev Zakona o orožju in Zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih.

Foto: PP Šentjernej.


Vlom

V noči na 31. 1. je v Metliki nekdo vlomil v prodajalno. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, okoliščine vloma pa policisti še preiskujejo.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo

Policisti so v okviru opravljanja nalog varovanja državne meje v Jesenicah na Dolenjskem ustavili osebni avtomobil srbskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 43-letni državljan Srbije in 47-letni potnik v
vozilu prevažata dva državljana Albanije, ki sta pred tem nezakonito
prestopila državno mejo. Državljanoma Srbije so odvzeli prostost in ju bodo
s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali
ozemlja države privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljanoma Albanije pa še niso zaključeni.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju kraja
Drče (PP Šentjernej) izsledili in prijeli osem državljanov Egipta, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Poskus izmika mejni kontroli

Policisti PMP Dobova so na vstopu v Slovenijo pri pregledu tovornega vlaka,
ki je iz Srbije prevažal žito, v enem izmed vagonov izsledili državljana Tunizije, ki se je skrit med tovorom poskušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

OSTALE ZADEVE

Nesreča pri delu

Brežiški policisti so bili 30. 1. nekaj po 9. uri obveščeni o nesreči pri delu v gozdu na območju Gabrja pri Dobovi. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da se je nesreča zgodila ob podiranju drevja, ko je na 58-letnega moškega padla veja in ga poškodovala po glavi. Poškodovanega moškega, ki po prvih ugotovitvah med delom ni uporabljal ustreznih zaščitnih sredstev, so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti bodo o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

Alenka Drenik, PU Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih