fbpx
Mestnik
Foto: PMP Obrežje.
Kronika in policijska poročila

PU Novo mesto: Zasegli ukraden Porsche Cayenne, prijeli 21 tujcev

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 136 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 533 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 15 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja in pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredoval so zaradi 35-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja  kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, nasilništva, groženj, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreč pri delu, požarov, sprožitve signalno varnostne naprave, poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Poškodovana voznica

Črnomaljski policisti so bili 14. 2. nekaj pred 12. uro obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov v Črnomlju. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročila 73-letna voznica, ki je v križišču odvzela prednost 19-letnemu vozniku. Lažje poškodovano voznico so reševalci odpeljali v bolnišnico. Zaradi kršitve cestno prometnih predpisov ji bodo policisti izdali plačilni nalog.

Voznika pridržali

Policisti PP Metlika so med kontrolo prometa v Gradacu 15. 2. v večernih urah ustavili voznika osebnega avtomobila, ki sprva ni upošteval svetlobnih in zvočnih signalov, s katerimi so ga ustavljali. 22-letni voznik avtomobila znamke Mercedes, ki je bil pod očitnim vplivom alkohola, je odklonil preizkus alkoholiziranosti, policistom ni hotel izročiti dokumentov, odrinil je policista in poskušal zapustiti kraj. Zoper njega so uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov in kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog, o odklonu preizkusa alkoholiziranosti pa bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. +

KRIMINALITETA

Zasegli orožje in naboje

Policisti PP Šentjernej so zaradi suma posesti nezakonitega orožja pridobili odredbi sodišča in opravili hišni preiskavi na naslovu bivanja dveh osumljencev iz okolice Šentjerneja. Našli in zasegli so puško, hladno orožje bokser in 105 nabojev. Zoper 24-letnega in 61-letnega osumljenca bodo zaradi kršitev določil Zakona o orožju uvedli prekrškovni postopek.

Foto: PP Šentjernej.

Vlomi in tatvine

V Mokronogu je v noči na 14. 2. nekdo skozi pritlično okno vlomil v poslovne prostore. Odtujil ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za okoli 200 evrov škode.

14. 2. med 17. in 19. uro je v Trebnjem neznanec izkoristil krajšo odsotnost stanovalcev in skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hiši. Pregledal je prostore in našel ter odtujil denar in nakit. Z vlomom in tatvino je lastnike oškodoval za okoli 14.000 evrov.

Na parkirnem prostoru v kraju Dolenje Jesenice na območju PP Trebnje je 14. 2. nekdo vlomil v dve vozili in odtujil denar in električno ročno orodje. Lastnika ocenjujeta, da sta oškodovana za okoli 1.600 evrov.

Na območju Mirne Peči je 15. 2. nekdo s traktorja, parkiranega pod gospodarskih  objektom,  odtujil dve motorni žagi. Lastnika je oškodoval za 1.100 evrov.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Zasegli ukraden Porsche Cayenne

V noči na 16. 2. je na mejni prehod Obrežje, na izstop iz Slovenije, z osebnim avtomobilom Porsche cayenne pripeljal voznik osebnega avtomobila iz Kosova.  Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila. Med preverjanjem v schengenskem informacijskem sistemu so ugotovili, da je bil avtomobil v mesecu januarju ukraden na Švedskem. Vozilo so zasegli in o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

Poskusi izmika mejni kontroli

Policisti PMP Obrežje so 16. 2. med kontrolo tovornega vozila srbskih registrskih oznak med tovorom našli dva državljana Afganistana, ki sta se poskušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakonito prestopili državno mejo

Policisti PU Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje med 14. 2. in 17. 2. na območju krajev Kostanjevica na Krki, Vodenice, Dobe in Gorenje Ponikve, izsledili in prijeli 21 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki z 12 državljani Pakistana, sedmimi državljani Bangladeša, državljanom Sirije in državljanom Irana še niso zaključeni.

Alenka Drenik, PU Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih