fbpx
Mestnik
Policija.si.
Policija.si.
Aktualno

Razbijal inventar in grozil osebju

Policisti Policijske uprave Novo mesto so 30. 1. posredovali v 65 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 231 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je hudo poškodovala peška in 14 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki sta vozila brez veljavnih  vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 13-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Brežicah kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih groženj, poškodovanja tuje  stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, sprožitve signalno varnostne naprave in nezakonitih prehodov državne meje.

Sevniški policisti so med kontrolo prometa v Sevnici nekaj pred 16. uro kontrolirali voznika osebnega  avtomobila  Toyota yaris. Med postopkom so ugotovili, da 46-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil je  neregistriran in nezavarovan avtomobil, v litru izdihanega zraka pa je imel  0,87 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in zaradi številnih kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Na območju Tržišča so ob 16. uri ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je prav tako vozil  brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. 52-letnemu kršitelju so avtomobil zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Poškodovanje tuje stvari

Na parkirnem prostoru podjetja v Novem mestu je med 28. 1. in 30. 1. nekdo poškodoval sedem pnevmatik na  štirih vozilih in povzročil za okoli 1200 evrov škode.

Vlomi in tatvine

V Birčni vasi je v noči na 30. 1. neznanec vlomil v zajčnik in odtujil sedem zajcev. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 500 evrov škode.

30. 1.  med  16. in 20. uro je v naselju Potok na območju Straže nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

Med 19. in 22. uro je v Metliki neznanec prav tako izkoristil krajšo odsotnost stanovalcev in skozi kletno okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za okoli 500 evrov škode.

Okoli 22. ure je v Črnomlju nekdo skozi okno vlomil v poslovne prostore in odtujil okoli 450 evrov.

Brežiški policisti pridržali kršitelja

Brežiške policiste so okoli 16.30 poklicali na pomoč iz gostinskega lokala v Cerkljah ob Krki, kjer naj bi pijan moški grozil osebju, razmetaval inventar in motil javni red in mir. Kršitelj se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog in na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi poškodovanja več stolov v lokalu.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih