fbpx
Mestnik
Aktualno Kronika in policijska poročila

Razgrajala na terasi zaprtega gostinskega lokala

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 83 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 216 klicev. Obravnavali so sedem prometni nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi osmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, nasilništva, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev in nedovoljenih vstopov v državo.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

V kraju Radovlja na območju PP Novo mesto je med 10. in 13. uro nekdo vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil zlat nakit in denar. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 2.000 evrov škode.

V Gornji Stari vasi na območju PP Sevnica je med 15. 10.  in 23. 10. nekdo z dvorišča gospodarskega objekta odtujil moped Tomos APN6 modre barve, registrskih oznak NM AV-24.

Na parkirnem prostoru na Ljubljanski cesti v Novem mestu je v noči na 24. 10. nekdo iz tovornega vozila odtujil samokolnico, agregat in vibracijsko iglo. S tatvino je povzročil za okoli 1.000 evrov škode.

JAVNI RED IN MIR

Brežiški policisti prijeli kršitelja

Nekaj pred 23. uro so bili brežiški policisti obveščeni, da naj bi neznanca na terasi zaprtega gostinskega lokala prevračala vrtno pohištvo, trgala lončnice in v bližini prevrnila kontejner za smeti. Takoj so se odzvali in pričeli izvajati aktivnosti za izsleditev kršiteljev. Na avtobusni postaji so izsledili in prijeli 18-letnega in mladoletnega kršitelja in ju odpeljali na policijsko postajo. Zoper oba bodo zaradi kršitev javnega reda in miru na sodišče podali obdolžilni predlog. O ravnanju mladoletnika so obvestili starše.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Slovenska vas, Rigonce, Obrežje, Loče, Brežice, Dobova, Kapele, Rakovec) izsledili in prijeli 36 državljanov Afganistana, 27 državljanov Bangladeša, 17 državljanov Pakistana, sedem državljanov Rusije, sedem državljanov Maroka, štiri državljane Irana, dva državljana Turčije, dva državljana Kameruna, državljana Sirije, državljana Konga in državljana Gvineje in na območju PP Črnomelj (Preloka, Dalnje Njive, Miliči) osem državljanov Maroka in pet državljanov Irana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih