fbpx
Mestnik
Sneg je povzročil kar nekaj težav.
Sneg je povzročil kar nekaj težav.
Aktualno

Razmere na cestah na območju PU Novo mesto

Od jutranjih ur sneži tudi na celotnem območju Policijske uprave Novo mesto. Vozne razmere so zahtevne, promet pa upočasnjen. Naši policisti so na terenu, razmere na cestah spremljajo in o ugotovitvah obveščajo pristojne službe. Težave povzročajo tudi podrta drevesa, ki so padla na cesto in marsikje ovirajo promet.

Do 10.30 so  policisti obravnavali osem prometnih nesreč, v katerih ni bil nihče poškodovan, nastala je le premoženjska škoda na udeleženih vozil. V večini primerov je bil vzrok za prometno nesrečo neprilagojena hitrost glede na stanje vozišča. Zaradi zimskih razmer velja prepoved za tovorna vozila nad 7,5 tone na cestah Novo mesto – Metlika, Soteska – Črmošnjice – Črnomelj in Jugorje pri Metliki – Štrekljevec – Ručetna vas. Prepoved prometa za tovorna vozila nad 7,5 tone velja tudi na avtocesti.

Voznikom policisti svetujejo, naj upočasnijo hitrost, povečajo varnostno razdaljo in vozijo strpno. Na pot naj se odpravijo le, če je to nujno. Prav tako naj preverijo razmere na cestah, z vozil pred vožnjo odstranijo sneg in se na pot odpravijo pravočasno.

Previdni naj bodo tudi pešci, saj je na pločnikih marsikje še veliko snega. Hoja ob robu cestišča je v zimskih razmerah zaradi nevarnosti zdrsov vozil še posebej nevarna. Tudi za pešce velja, naj opravke odložijo, če ti niso nujni.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih