fbpx
Mestnik
Dogodki Aktualno Novice

Rdeči noski s “Klovnsko podoknico” v novomeški bolnišnici

Oktobrska turneja Rdečih noskov bo obiskala 13 bolnišnic in drugih zdravstvenih ustanov po vsej Sloveniji. “Na obisk bomo šli,ja,ampak z upoštevanjem vseh varnostnih predpisov! N´č ne bomo šli notr´ al´ pa kej tazga – lepo zuni bomo, pud okni pa pud balkoni pa to”, pove Lena, vodja klovnskega benda.

Ko so prešteli vse obiske, ki so jih opravili v zadnjih štirih mesecih Rdeči noski opravili pod okni, balkoni, v parkih domov za starejše in zdravstvenih ustanov, so prišli do zaključka, tako rekoč do znanstvenega odkritja. Ne glede na razdaljo, ovire iz stekla, betona ali opeke, lahko trdijo, da obstaja zakon prepustnosti, ki prepušča naklonjenost, radost, pesem, dobro voljo in smeh. Pa ne le to – kljub razdaljam, so blizu.

Obiskali so tudi novomeško bolnišnico, kjer so paradirali okoli ustanove, igrali na glasbila, izvajali klovnovske trike, pozdravljali ljudi na oknih in mimoidoče pred bolnišnico.

V duhu vseplošne družbene institucije so parado izvajali okoli bolnišnic in nikoli niso vstopali v institucije. Tako so upoštevali vsa priporočila NIJZ-ja.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih