fbpx
Mestnik
Aktualno Gospodarstvo

Renault v tretjem četrtletju z višjimi prihodki

Francoska avtomobilska skupina Renault, pod okrilje katere sodi tudi novomeški Revoz, je v letošnjem tretjem četrtletju zabeležila 10,5 milijarde evrov prihodkov, kar je za 7,6 odstotka več kot v enakem obdobju lani. Renault je ob objavi poslovnih rezultatov potrdil celoletno napoved poslovanja, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V tretjem četrtletju so na ravni skupine prodali 511.000 avtomobilov, s čimer so v primerjavi z lanskim tretjim četrtletjem lani dosegli 6,1-odstotno rast. V Evropi se je prodaja na letni ravni okrepila za 15,3 odstotka, rezultate povzema dpa.

V prvih devetih mesecih letošnjega leta je skupina ustvarila za 37,4 milijarde evrov prihodkov, kar je 21,1 odstotka več kot v enakem lanskem obdobju.

Renault je ob tem potrdil svoje finančne napovedi za proračunsko leto 2023 z operativno maržo skupine med sedem in osem odstotki, še navaja dpa.

STA.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih