fbpx
Mestnik
Krvodajalci MRK KRKA.
Aktualno Rokomet Šport

Rokometaši Krke častili pol litra

Darovanje krvi je ena najplemenitejših oblik pomoči sočloveku, česar se zavedajo tudi rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka, ki so se povabilu OZRK Novo mesto odzvali že sedmo leto zapored. »Menim, da smo krvodajalci pomemben del zdravstvenega sistema, saj bolnikom omogočamo dostop do krvi, ki jo potrebujejo za ustrezno zdravljenje. Z darovano krvjo lahko pomagamo človeku pri premagovanju težke bolezni, pri okrevanju po operaciji ali nesreči. Nikoli ne veš, kdaj boš to življenjsko pomembno tekočino potreboval sam. Bolje stokrat dati, kot enkrat potrebovati,« je po odvzemu povedal Tilen Kukman, ki je kri daroval prvič. Poleg Kukmana so novopečeni krvodajalci postali še Vili Nosan, Marko Majstorovič in Marcel Luzar.

Rokometaši želijo s sodelovanjem v tej humanitarni akciji tudi v bodoče pokazati svojo povezanost, pripadnost in pripravljenost pomagati. Hkrati si bodo prizadevali, da k darovanju krvi spodbudijo še kakšnega novega krvodajalca.

Renata Pršina Jug, MRK Krka

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih