fbpx
Mestnik
Kultura Ostalo

Rotary klub Kočevje: Izkušeni glasbeniki za glasbene upe

Rotary klub Kočevje s Fundacijo Alenke Gabrič štipendira in izpostavlja najboljše dijake in študente kočevsko ribniške doline s ciljem zavedanja, da lahko mladi svoje potenciale razvijajo tudi v domačem okolju. Poudarjanje tega dejstva se nam zdi pomembno v želji, da se bodo mladi v večjem številu vračali v domači kraj in pridobljeno znanje uporabili v domačih podjetjih. Da bi razširili krog tega prizadevanja, Rotary klub Kočevje podpira tudi Botrstvo za mlade glasbenike.

Pihalni orkester Kočevje je za svoj letošnji novoletni koncert podal pobudo, da k sodelovanju, med drugimi, povabi tudi enega od najbolj perspektivnih mladih tenoristov Aljaža Vesela, doma iz Sodražice, člana solističnega ansambla teatra Landesbühnen Sachsen v Dresdnu.

“Izjemen glasbeni dogodek z naslovom ”NOVOLETNI KONCERT Z NAJLEPŠIMI ODRSKIMI MELODIJAMI” bo v soboto, 17. 12. 2022, ob 19. uri v Športni dvorani Kočevje. Izkupiček od prodanih vstopnic bo v celoti namenjen Fundaciji Alenke Gabrič za štipendiranje dijakov, študentov in mladih glasbenikov, ” je v sporočilu navedel Konrad Lampe, predsednik Rotary klub Kočevje, ki vabi na glasbeni večer z dobrodelno noto.

PREBERITE ŠE:

https://e-utrip.si/ko-tenor-prepeva-slovenske-ljudske-uspesnice-2/

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih