fbpx
Mestnik
Aktualno Gospodarstvo

Rudi Kronovšek: Od domače garaže do enega najsodobnejših laboratorijev

Slovenski proizvajalec toplotnih črpalk Kronoterm praznuje 30. obletnico

Imeti močno vizijo in ustvariti napravo, ki bo spremenila prihodnost bivanja, ni lahko, niti pogosto. Takšno vizijo in izredno močno željo razviti uporabnikom in okolju najbolj prijazen ogrevalni sistem je imel Rudi Kronovšek. Pred 30 leti je ustanovil podjetje Kronoterm, ki je danes vodilno razvojno podjetje na področju toplotnih črpalk v Sloveniji.

Kronoterm je sinonim za kakovost, prijetno družinsko podjetje ter inovacije na področju okolju prijaznega ogrevanja in hlajenja, ki se nahaja na Gomilskem. Nenehno vlaganje v znanje in razvoj, napredna tehnologija, kakovost proizvodnje in storitev so vrednote in prednosti, zaradi katerih je podjetje prepoznavno kot strokovno najbolj usposobljeno in zaupanja vredno. Njihove izredno učinkovite naprave skrbijo za udobje v skoraj 100.000 objektih doma in v tujini.

Od domače garaže do enega najsodobnejših laboratorijev

Velike uspešne podjetniške zgodbe so se začele naključno ali pa s skromnimi začetki nekje doma v garaži. Kronoterm pri tem ni nobena izjema. Podjetje, ki se je sprva imenovalo Termo-tehnika je pred tridesetimi leti doma v garaži ustanovil Rudi Kronovšek.

Rudi Kronovšek je sicer vizionar in razvojnik s smislom za podjetništvo ter pionir na področju toplotnih črpalk že od leta 1976. V velikem slovenskem podjetju gospodinjskih aparatov, kjer je bil takrat zaposlen, je razvil prvo generacijo serijsko izdelanih sanitarnih toplotnih črpalk v Sloveniji. Njegova želja po razvoju številnih možnosti uporabe toplotnih črpalk ga je vodila do ustanovitve lastnega podjetja.

Začetki niso bili vedno lahki, a ob izredni podpori žene Cvetke si je Rudi počasi in uspešno utiral pot v ogrevalni tehniki. Sledila je prva proizvodnja linija sanitarnih črpalk, čez nekaj let širitev podjetja iz delavnice in garaže v večje poslovne prostore. To je bilo odločilno in obenem nujno za vzpostavitev nove linije ogrevalnih toplotnih črpalk.

Leta 2010 je vodenje podjetja prevzel njegov sin Bogdan, ki nadaljuje Rudijevo strast do razvoja toplotnih črpalk. »Žene me kreativnost. Razvijanje stvari, ki koristijo drugim, ustvarjanje nekaj novega, kar ni generično,« pravi Bogdan Kronovšek. Z novo generacijo je prišel čas še za novo blagovno znamko in preimenovanje podjetja. Njihovi uspehi so prerasli takratne prostore in leta 2015 so se preselili v velike proizvodnje prostore, v katerih se nahaja tudi eden najmodernejših laboratorijev v tem delu Evrope.

Večkratni »evropski prvaki« na področju toplotnih črpalk

Uspehe podjetja Kronoterm potrjujejo tako številni zadovoljni uporabniki njihovih naprav, kot tudi stroka. Trikrat so postali ‘evropski prvaki’ kot radi rečejo. Njihova toplotna črpalka je bila trikrat razglašena za najboljšo toplotno črpalko v Evropi, kar je izjemen dosežek. Številni dosežki in nagrade, predvsem na področju inovacij, pa so tudi tisto, kar jih poleg zadovoljstva uporabnikov žene k razvoju še učinkovitejših naprav ter izboljšav na vsakem koraku.

Kronoterm s svojimi uspehi raste tudi v smislu zaposlovanja. V tridesetih letih so tako od idejnega vodje Rudija Kronovška prišli do več kot 100 redno zaposlenih. Kljub vse večji Kronoterm družini, ki je izredno povezana in pozitivno naravnana, načela in vrednote družinskega podjetja ostajajo enake. Lahko rečemo, da je prihodnost podjetja Kronoterm vrhunska, tako kot je vrhunska njihova izvedba. Pri Kronotermu pravijo, da je prvih 30 let zgolj začetek, najboljše šele prihaja.

V Kronotermu so vedno odprti za nova znanja in sodelavce, ki bi soustvarjali njihovo uspešno zgodbo in s tem bolj zeleno prihodnost. Prosta delovna mesta najdete na spletni strani. Za svetovanje in izbiro vam najbolj ustrezne toplotne črpalke jim pišite na info@kronoterm.com ali jih pokličite na 03 703 16 20.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih