fbpx
Mestnik
Aktualno Kronika in policijska poročila

S strehe objekta odtujil bakreno pločevino in žlebove

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 85 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 195 klicev. Obravnavali so osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 12-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Novem mestu kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi kurjenja v naravnem okolju, sprožitev signalno varnostnih naprav in nedovoljenih prehodov državne meje.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

V Dragomlji vasi na območju PP Metlika je med 5. 2. in 14. 2. nekdo vlomil v počitniško hišo in odtujil  živila. Z vlomom in tatvino je povzročil za 250 evrov škode.

Na Cesti prvih borcev v Brežicah je med 12. 2. in 14. 2. nekdo s strehe objekta odtujil bakreno pločevino in žlebove.

V Gorenji Stari vasi na območju PP Šentjernej je v zadnjih dveh mesecih neznanec vlomil v počitniško hišo in odtujil pohištvo. Z vlomom in tatvino je lastnico oškodoval za okoli 2.500 evrov.

V kraju Jezero na območju PP Trebnje je med 17.30 in 19. uro nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil zlat nakit.

JAVNI RED IN MIR

Kršitelja pridržali

Okoli 20.30 so policiste PP Novo mesto poklicali na pomoč iz gostinskega lokala na Ljubljanski cesti, kjer naj bi pijan moški nadlegoval osebje in goste v lokalu. 22-letni kršitelj se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval opozoril in ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Loče, Obrežje, Nova vas pri Mokricah, Slovenska vas, Jereslavec, Jesenice, Orešje na Bizeljskem) izsledili in prijeli 31 državljanov Sirije, 20 državljanov Afganistana, 14 državljanov Egipta, 14 državljanov Konga, devet državljanov Bangladeša, pet državljanov Maroka, tri državljane Indije, tri državljane Gvineje, tri državljane Pakistana, dva državljana Rusije, dva državljana Turčije, dva državljana Nepala in državljana Eritreje. Na območju PP Črnomelj (Preloka, Marindol) so prijeli 13 državljanov Maroka, državljana Palestine in državljana Egipta, na območju PP Metlika (Rosalnice) dva državljana Sirije in na območju PP Krško (Libna) državljana Indije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih