fbpx
Mestnik
Aktualno Šah Šport

Šahovsko društvo Krka igra šah preko spleta

Medtem ko je športni svet med epidemijo koronavirusa dobesedno zamrznil, internetni šah doživlja pravi razcvet. Šahisti in šahistke vsega sveta so se preselili na različne spletne platforme in navdušeno trenirajo in igrajo med seboj.

Tudi Šahovsko društvo KRKA Novo mesto se je pridružilo svetovnemu izzivu in v nedeljo, 19. aprila 2020, organiziralo prvi novomeški spletni turnir. Po nekaj začetnih težavah se je na nedeljski turnir, ki je potekal na portalu https://www.chess.com/ prijavilo 28 igralcev iz Slovenije ter en gost iz Španije. Odigrali so 9 partij, tokrat pa je zmagal mednarodni mojster Gal Drnovšek iz Kranja. Zaradi številnih dobrih odzivov že pripravljamo naslednji turnir, ki bo v torek, ob 20.00, več informacij najdete na Facebook strani novomeških šahistov.

Spletnemu igranju šaha se lahko pridružijo vsi ljubitelji kraljevske igre, zato vam v nadaljevanju pošiljamo navodila za šahiranje na dveh spletnih portalih!

Navodila za udeležbo na spletnem turnirju:

12345

Navodila za uporabo šahovskega portala:

12

Robert Rudman, prof., predsednik Šahovskega društva KRKA Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih