fbpx
Mestnik
Aktualno Zanimivosti & Zabava

Sandro Amf, ljubiteljski ustvarjalec: Ko vsi spijo, se rojevajo nore ideje

»Kreativnost je gledati v nekaj kar gledajo vsi in razmišljati na način, na katerega ne razmišlja nihče,« je nekoč izjavil Albert Einstein. Sandro Amf je eden tistih, ki v vsaki stvari vidi možnost za izražanje svoje kreativnosti.

Z žilico za umetnost se rodiš. Nekateri ta dar odkrijejo prej, drugi kasneje. Amfi, kot ga kličejo prijatelji, je svojo kreativnost začel odkrivati in izražati po rojstvu otrok.

39-letnik se s svojim podmladkom loteva projektov, ki bi bili v ponos marsikateremu šolanemu ustvarjalcu.

Med sprehodom ob morju so nabirali kamenje in školjke, z nekaj domišljije so tako domov odnesli prav poseben spominek.

Družina iz Družinske vasi

Sandro z družino živi v Družinski vas v občini Šmarješke Toplice in njihov dom je poln njegovih projektov. Otroci plezajo po plezalni steni, ki jo je za njih naredil ustvarjalec. Na dvorišču jim je postavil hišico, kot iz pravljice. Okolica hiše daje jasno vedeti, da je v tej hiši doma domišljija.

»To je moja sprostitev. Zato tudi ustvarjam, ko pač gre. Če kakšen dan ne morem, preprosto pustim in grem iz delavnice. Po navdihu,« pove in doda, da je njegov najljubši čas za ustvarjanje večer, ko že vsi sladko spijo.

Takrat se rojevajo nove in nore ideje. Kos debla lahko postane medved, pav ali deklica, ki objema konja.

Kos lesa, ki je za marsikoga že izgubil svojo funkcijo, spremeni v lestenec. Naplavljeni kosi vej postanejo spomin na morje v obliki okvirja.

No, Amf pooseblja točno to, kar je izjavil veliki um Einstein. Nekaj kar vidimo vsi, nekaj kar bi marsikdo že zavrgel, on vidi drugače.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih