fbpx
Mestnik
Foto: osebni arhiv
Aktualno Kultura Narava & zdravje Zanimivosti & Zabava

Sara Grošič in cvetoča Sensari

Sara je posebna in edinstvena ženska, ki se je po študiju nemškega jezika in vizualnih komunikacij vrnila na obrobje Novega mesta, da bi odkrila svojo kreativnost in zaživela umirjeno življenje na podeželju, ki ji ga Ljubljana ni nudila. Bosa je hodila po gozdovih, spoznavala rože, zelišča in drevesa ter se vrnila v čas poganstva, ko so ženske, ki so veljale za čarovnice, imele ogromno znanja o zdravilnih rastlinah.

Privabila jo je lepota barvnih cvetov, ki jih je začela nabirati in sušiti ter je le te posušene zapečatila v epoksi smolo. Iz njih je začela ustvarjati unikaten nakit. Vsakemu kosu nakita se posveti in ustvarja v meditativnem stanju z ljubeznijo in skoncentriranosti na osebo, ki bo nakit nosila, tako da se bo le ta povezala sama s seboj ter se počutila ženstveno. Tako je nastala njena blagovna znamka Sensari. “Sensari je nastala v želji po ponovnem stiku s svojo lastno ženstvenostjo, s katero sem čutila da sem odtujena. Hotela sem ustvarjati nekaj, kar bi me zbližalo s svojo lastno senzualnostjo in magičnostjo,” nam je zaupala.

Najtežje se ji je bilo izpostaviti in svojo umetnost pokazati in predstaviti drugim. Počutila se je razgaljeno pred drugimi, kajti meni, da je njena umetnost ogledalo njene duše in tako drugi dobijo vpogled vanjo. To ji še vedno ni najbolj prijetno, hkrati pa se počuti osvobajajoče.

Cikličnost narave se povezuje s cikličnostjo ženske. Tako kot ima narava v enem letu 4 letne čase, jih imamo ženske v enem mesecu. Vsaka roža nosi svoj pomen. Predstavlja yoni – vulvo, ki je portal božanstva in ženstvenosti. “Narava mi jih je ponudila, kot material za ustvarjanje nakita za ženske, da se z njimi počutijo v stiku z naravo.”

Sara na sejmu

Ustvarja pa tudi z akvareli in črnili, kadar čuti, da potrebuje mir. Med ustvarjanjem opazuje črnilo, ki se preliva in jo pomirja. Pravi, da je to ena izmed bolj čutnih in čutečih tehnik, ki ji pomaga izražati svojo ženstvenost, erotičnost ter senzualnost. Slednjo je najti povsod v naravi, samo dobro moramo pogledati okoli sebe.

Njene izdelke najdete v trgovini Pulz Second Hand v Ljubljani, lahko pa jih naročite po elektronski pošti: sara.grosic@gmail.com ali na instagram profilu Sensari_jewellery.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih