fbpx
Mestnik
Aktualno Šport

Scorpion gym: Domov v Novo mesto z žlahtnimi odličji

V soboto se je v Avstrijskem mestu Weiz, v odlični organizaciji domačega kluba 300 Fight club, odvil “WEIZ INTERNATIONAL CUP”. Nastopilo je več kot 400 tekmovalcev iz 9 držav. Tekmovanje se je odvilo v vseh starostnih kategorijah, v mešanih borilnih veščinah.

Barve SCORPION GYM-a so tokrat zastopali tekmovalci, ki so tudi reprezentanti Slovenije v športni panogi tajski boks: Lily Fideršek, Bojana Šebenik in Sašo Vorkapić.

Prva je v ring stopila 12 letna Lily Fideršek v kategoriji do 60 kg. Nasproti ji je stala dve leti starejša in izkušenejša bojevnica Emily Leonhardt iz Nemškega kluba Corleonis kampfsport academy. Lily se je borila srčno od prve do zadnje minute in izgubila po točkah. Pripadlo ji je srebrno odličje. Emily Leonhardt pa je svojo bero odličij dopolnila še z enim zlatim.

“Ne moremo mimo uradnega podatka, ki govori, da je Emily Leonhardt večkratna nemška, evropska in svetovna prvakinja. Pa to še ni vse, dan prej 24.02.2023 je osvojila profesionalen pas na kick box gala prireditvi “RICE OF SPARTANS 9”. Zato sem ponosen na našo najmlajšo tekmovalko Lily Fideršek, ki je pokazala izjemno odločnost in željo po zmagi in niti v hipu ni popuščala v borbi, če tudi ji je nasproti stala mnogo izkušenejša tekmovalka, ” je povedal njen trener g. Iztok Vorkapić.

Sašo Vorkapić je nastopil v članski konkurenci do 70kg. V finalu K1 turnirja je suvereno slavil. Od prve sekunde je diktiral tempo borbe in popolnoma nadvladal nasprotnika, ki nikakor ni našel odgovora na dobro pripravljeno taktiko, ki sta jo skovala z trenerjem. V nasprotnem kotu mu je stal borec Schujani Saleh iz Asia Wiena gyma.

Zmaga in zlato odličje je pripadlo v finalu K1 v kategoriji do 70kg, Bojani Šebenik. V dvoboju se je pomerila z Miriam Schwarz, iz Avstrijskega gyma Heldenschmiede. Bojana je v borbi pokazala srčnost, odločnost, vztrajnost in pogum, ki so jo pripeljali do zmage. V vseh treh rundah je bila v točkovni prednosti. V borbi je pokazala izjemen napredek na psihološki ravni, kar je pomemben faktor na poti do zmage.    

“Domov smo se vrnili z dvema zlatima in srebrnim odličjem, zelo sem zadovoljen z psihofizično pripravljenostjo mojih tekmovalcev, to je odličen začetek tekmovalne sezone”, je podal izjavo trener in predsednik kluba.

Vse ljubitelje borilnih športov vabijo na “MEDNARODNO LIGO TAJSKEGA BOKSA”, ki se bo odvila v organizaciji Gladiator gyma v Črnomlju 02.04.2023. Vabljeni!

Zahvala družbeno odgovornim podjetjem, ki so omogočila odhod in nastop na mednarodnem športnem tekmovanju: M TOM , XPS d.o.o. in MPH d.o.o.

Podjetje SINT d.o.o. nam je omogočilo prevoz na tekmovalno prizorišče.


Tekst in foto: SCORPION GYM

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih