fbpx
Mestnik
Aktualno Šport

Scorpioni pometli z konkurenco

V Avstrijskem Weizu se je odvilo veliko mednarodno tekmovanje: “INTERNATIONAL OPEN WEIZ”. Nastopilo je več kot 572 tekmovalcev iz 18 držav, ki so se pomerili v vseh starostnih kategorijah v mešanih borilnih veščinah.

Barve SCORPION GYM-a so zastopali tekmovalci, ki so tudi reprezentanti Slovenije v športni panogi tajski boks: Lily Fideršek, Bojana Šebenik in Sašo Vorkapić. To je bilo njihovo prvo mednarodno tekmovanje v letošnjem koledarskem letu. Članska reprezentanca že v mesecu maju odpotuje na Svetovno prvenstvo, v oktobru pa na Evropsko. Septembra čaka otroško in mladinsko selekcijo nastop na Svetovnem prvenstvu.

Scorpion gym iz Novega mesta je odlično štartal v letošnji tekmovalni sezoni. Na velikem mednarodnem odprtem prvenstvu v Avstrijskem mestu Weiz so nastopili. Lily Fideršek v kategoriji kadetinj, Bojana Šebenik in Sašo Vorkapić pa v članski kategoriji.

Sašo Vorkapić je v kategoriji do 70 kg pometel s konkurenco. V prvem dvoboju proti madžarskemu predstavniku Csele Sebestyénu (Team Goman) je slavil Vorkapić. Polfinalni dvoboj je zaključil predčasno že v 2. rundi z nokautom Avstrijca Floriana Kammerstetterja (Kampfsportzentrum Alex). V finalu smo lahko videli dvoboj dveh titanov, ki sta si želela naziv najboljšega v kategoriji do 70 kg. Izkušeni madžarski borec Szabó Kevin (Nutu team) je bil prepričan v svoje izkušnje na amaterskem in profesionalnem nivoju, vendar nikakor ni uspel najti odgovora na Vorkapićev repertoar dovršenih akcij in obramb. Tako je Saši Vorkapiću pripadlo zlato odličje in 1. mesto v članski kategoriji do 70 kg.

Zmaga in zlato odličje v članski kategoriji do 70 kg je pripadla Bojani Šebenik. V dvoboju se je pomerila z madžarsko predstavnico Mézes Nikolett (Nutu team). Od prve sekunde je diktirala tempo borbe in popolnoma nadvladala nasprotnico, ki nikakor ni našla odgovora na dobro pripravljeno taktiko, ki sta jo skovala z trenerjem. Po soglasni odločitvi je slavila Šebenikova.

Trinajstletna Lily Fideršek je nastopila v starostni skupini 15-17 let in kljub nekaterim spremljajočim težavam odnesla zmago. Navkljub oviram se Lily ni predala. Pokazala je srčnost, odločnost, vztrajnost in pogum, ki so jo pripeljali do zmage nad Ptujčanko Nives Jakolić (Muay thai gym Ptuj). Tako je tudi Lily slavila v kadetski kategoriji do 60 kg.

“Domov smo se vrnili s petimi zmagami in tremi zlatimi odličji, zelo sem zadovoljen, to je odličen začetek tekmovalne sezone,” je povedal trener in predsednik kluba g. Iztok Vorkapić. Zahvaljujemo se družbeno odgovornim podjetjem, ki so omogočila odhod in nastop na mednarodnem športnem tekmovanju: LEKARNA Novak d.o.o., XPS d.o.o., KOBRA Team d.o.o. in STADOR AC d.o.o. Podjetje SINT d.o.o. je omogočilo prevoz na tekmovalno prizorišče.

Tekst in foto: Scorpion gym

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih