fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Novice

Še do petka popolna zapora ceste Ratež-Gumberk-Otočec

Na cesti Ratež-Gumberk-Otočec in priključku na cesto Ratež-Sela pri Ratežu-Dolenja vas poteka izgradnja optične kabelske kanalizacije-projekt Rune. Popolna zapora bo trajala do 13.11.2020.

Rune Slovenija v Novem mestu gradi optično infrastrukturo. Trenutno dela potekajo tudi na Otočcu. Gradili bodo v šestih občinah, in sicer Mestni občini Novo mesto, Šentjerneju, Kostanjevici na Krki, Straži, Škocjanu ter Šmarjeških Toplicah. V nekaterih omenjenih občin zemeljska gradbena dela že potekajo, priključki pa bodo prišli na vrsto v prihodnjih mesecih. Celotna gradnja po Sloveniji pa se bo zaključila do konca leta 2023.

Obvozi

-Obvoz bo urejen po cesti Mačkovec – Otočec, nato po Šmarješki cesti, nato po cesti NM (Krka – Revoz), nato po cesti NM – Šentjernej, nato po cesti Ratež – Gumberk – Otočec in obratno.

-Zaradi zapore priključka na Dolenja vas – Žihovo selo 15, bo obvoz za Dolenjo vas in Žihovo selo urejen po cesti Ratež – Sela pri Ratežu – Dolenja vas, nato po NM – Šentjernej, nato po NM (Krka – Revoz), nato po Šmarješka cesta, nato po cesti Mačkovec – Otočec in obratno.

-Dostop do objektov h.š. Šentpeter 38, 40, 42, 44, 46, 48 in Čistilne naprave Otočec ter parkiranje vozil ob gradbišču, bo glede na napredovanje del, omogočeno skladno z dogovorom z izvajalcem del.

-Intervencijska vozila na nujni vožnji bodo imela možnost dostopa do objektov ves čas zapore, razen v času asfaltiranja, ko se bodo intervencijska vozila preusmerila na obvoz

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih