fbpx
Mestnik
Aktualno Gospodarstvo Narava & zdravje

Senso Studio in Maja Dominič med najboljšimi izvajalci mikropigmentacije lasišča v Evropi

Mikropigmentacija lasišča je najmlajša a hkrati ena najhitreje rastočih tehnik odpravljanja videza plešavosti v Evropi in svetu. Specifična tehnika tetovaže lasišča, ki s posebnimi orodji in pigmenti ustvarja realističen videz (obritega) lasišča, je v petnajstih letih od svojega razvoja navdušila mnoge. S tem je raslo tudi število ponudnikov te storitve in danes se številni izvajalci te veščine iz celega sveta povezujejo, kar omogoča mednarodni prenos izkušenj in dobrih praks, obenem pa se razvija tudi sama industrija mikropigmentacije (ang. Scalp micro pigmentation).

 V Manchestru je bila ponovno organizirana mednarodna konferenca, kjer so vodilni strokovnjaki tega področja predstavili najnovejše v razvoju same tehnike izvedbe kot tudi nove materiale, predvsem nove pigmente, ki se v vse večji meri razvijajo za specifičen namen mikropigmentacije. Od leta 2018 na konferenci podeljujejo tudi nagrade najboljšim in v letošnjem letu se je med finaliste te zaželene mednarodne stanovske nagrade, ki izstopajo po kakovosti in inovativnosti uvrstila tudi Maja Dominič, ki se z mikropigmentacijo ukvarja sedmo leto in njen razvoj spremlja od samih začetkov.

Maja Dominič je ustanoviteljica podjetja Senso Scalp Micro, s sedežem v Novem mestu, ki je vodilni ponudnik mikropigmentacije lasišča, ki tudi v Sloveniji postaja vse bolj iskana: »Danes je za preprečevanje in prikrivanje plešavosti na voljo nešteto izdelkov, tretmajev ter zdravil. Od klasičnih, kot sta Minoxidil in Finasteride, do novodobnih zdravljenj kot je PRP in visokotehnoloških operacij presaditve las. Veliko strank uporablja pokrivala ali lasulje, vendar pa ima vsaka od teh rešitev poleg dobre tudi slabo stran. Edinstvenost mikropigmentacije lasišča pa je v tem, da nastaja pred našimi očmi, napredek je namreč viden iz seanse v seanso, predvsem pa je neinvazivna, enostavna za vzdrževanje in povsem brez stranskih učinkov,« poudarja Maja, ki je na prejeto priznanje ponosna, saj je, kot sama pravi, odraz njene natančnosti, vztrajnosti, znanja in izkušenj. Te navsezadnje omogočajo mojstrstvo v izvedbi te specifične tehnike, kjer z zgoščevanjem drobnih pik ustvarjajo lasno linijo in z njo izredno realističen videz sveže obritega lasišča.

Mikropigmentacija je primerna za moške in ženske vseh starosti, vseh tipov in barv kože, ki se spopadajo z redčenjem ali izpadanjem las. Maja pove, da je mikropigmentacija lasišča primerna za tiste, ki so bodisi popolnoma plešasti bodisi v začetnih fazah izpadanja las. ”S postopkom lahko ustvarimo novo lasno linijo in videz pobritega lasišča z gosto posejanimi lasnimi mešički, pri daljših laseh lahko zmanjšamo barvni kontrast med redkimi lasmi in lasiščem. S postopkom mikropigmentacije lasišča prikrivamo tudi brazgotine ter predele brez las, ki so nastali po operaciji glave, poškodbah ali presaditvi las.”

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih