fbpx
Mestnik
Aktualno Kronika in policijska poročila

Skozi okno vlomil v lokal in odtujil denar in dokumente

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 61 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 158 klicev. Obravnavali so 12 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 11-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi, poškodovanja tuje stvari in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitev signalno varnostnih naprav in nedovoljenih prehodov državne meje.

Krški policisti prijeli vlomilca

Policisti PP Krško so bili 17. 1. obveščeni o vlomu v gostinski lokal v Krškem, kjer je neznanec ponoči skozi okno vlomil v lokal, pregledal prostore in odtujil denar in dokumente. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 2.500 evrov škode. Policisti so opravili ogled kraja kaznivega dejanja, zbrali obvestila in pričeli z izvajanjem aktivnosti za izsleditev storilca. Med preiskavo so ugotovili, da sta kaznivega dejanja vloma osumljena 22-letni in 33-letni osumljenec z območja Krškega. Oba so izsledili, jima odvzeli prostost, ju pridržali in na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli štiri tihotapce in tujce, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo

Nekaj po 12. uri so policisti na območju Kapel ustavili voznika osebnega avtomobila Volkswagen passat slovenskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 42-letni državljan Slovenije v vozilu prevaža dva državljana Turčije, ki sta nezakonito vstopila v Slovenijo.

Okoli 16. ure so policisti med opravljanjem nalog na območju Starega Gradu ustavljali voznika osebnega avtomobila Opel crossland hrvaških registrskih oznak. Voznik znakov policistov ni upošteval, nadaljeval je z vožnjo, potem pa upočasnil hitrost, med vožnjo skočil iz vozila in peš pobegnil. Avtomobil je zapeljal preko pločnika in obstal v jarku Policisti so ugotovili, da se v vozilu nahajajo štirje državljani Turčije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, v nesreči na se niso poškodovali. Takoj so pričeli izvajati aktivnosti za izsleditev pobeglega voznika, ki je s svojim ravnanjem ogrožal potnike v vozilu in ostale udeležence v prometu. Med Dolenjo vasjo in Pohanco so okoli 18.30 ustavili osebni avtomobil Volkswagen T-roc hrvaških registrskih oznak, ki ga je vozil 47-letni voznik iz Srbije. Ugotovili so, da se za zadnjimi sedeži v vozilu skriva 49-letni pobegli državljan Srbije.  

Okoli 18. ure so na Obrežju kontrolirali voznika osebnega avtomobila Renault talisman hrvaških registrskih oznak. 39-letni državljan Belgije je prevažal štiri državljane Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

Osumljencem kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila. S kazenskimi ovadbami jih bodo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije pa še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Loče, Dobova, Velika Dolina, Slovenska vas, Obrežje) izsledili in prijeli deset državljanov Sirije, štiri državljane Maroka, štiri državljane Pakistana, tri državljane Afganistana, dva državljana Gambije in po enega državljana Bangladeša, Sierra Leone, Kameruna, Indije in Centralne afriške republike . Na območju PP Črnomelj (Drenovec, Vinica) so prijeli sedem državljanov Sirije in štiri državljane Tunizije in na območju PP Krško (Dol) sedem državljanov Sirije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih