Ko boš na Dolenjskem vprašal, kje naročiti torto, obstaja velika verjetnost, da bo večina odgovorov soglasnih – pri Slasteli. Novomeščanka Špela Keber je junija lani ustvarila blagovno znamko Slastela in s sloganom Spread the love (v prevodu širiti ljubezen) pripravlja torte, ki pritegnejo najprej z izgledom, nato pa še z okusom.
Najraje ustvarja otroške torte, saj takrat zaplava v brezskrben otroški svet, v veselje pa so ji tudi poročne torte. »Pri poročnih tortah je sicer vedno stresno, saj je to torta za ogromno ljudi, vsi jo bodo občudovali in okušali,« pove Špela, ki pa hkrati pravi, da ji največji stres pri njenem delu predstavlja dostava, saj je velika odgovornost, da torta na cilj prispe popolna kot je bila ustvarjena. »Najbolj zahteven del priprave torte pa je končna dekoracija. Torta je sestavljena, figurice narejene, potem pa pride zaključek, ki mora biti v skladu z naročnikovimi željami, mojim stilom, simetrijo, barvami itd.«
Različni okusi tort se ustvarjajo postopoma, večinoma so ideje za kombinacije okusov Špeline. Najbolj priljubljen okus med strankami pa ima prav posebno zgodbo, pove Špela: »Prijatelj Ivan me je klical, da je sanjal torto z okusom belega moussa, malinovega pireja in temnega ganaša ter si želel, da jo ustvarim. Tako so nastale Ivanove sanje. Pred kratkim me je zopet klical in nastal je nov okus – Ivanova skrivnost, verjamem, da bo tudi ta zelo zanimiv strankam. Jaz pa imam najraje kombinacijo temnega moussa, ki sem ga ustvarila sama in sem nanj zelo ponosna ter malin in pasijonke – imenuje se Sladki passion.«
»Najbolj ponosna sem na snežaka Srečka, ki sem ga ustvarila lani za decembrska obdarovanja. Ko si snežaka potopil v vroče mleko, se je ta začel topiti in nastal je omamen kakav z božičnimi začimbami in penicami. To je bil res hit za otroke in odrasle, ustvarila sem jih več kot 200. Letos prihaja nekaj novega in se zopet zelo veselim prazničnega ustvarjanja. Poleg snežaka prihaja še en čisto nov produkt, za katerega verjamem, da bo prinesel dodaten uspeh.«
Špeline torte so sestavljene iz več komponent, ki se lepo povežejo in popeljejo brbončice v svet omamnih okusov. Dovršene figurice jim dodajo pravljičnost, naravno in suho cvetje pa nežnost in toplino. Kot pravi Špela, je individualen pristop k vsaki torti ključnega pomena, zato vedno upošteva želje strank in poskuša uskladiti njihovo vizijo s svojo, seveda pa vsaki torti doda svoj podpis.