fbpx
Mestnik
Sneg je povzročil kar nekaj težav.
Sneg je povzročil kar nekaj težav.
Aktualno Politika Vreme

734 gospodinjstev brez elektrike, sneg se še ne poslavlja

Ponekod poleg snega promet ovirajo polomljena drevesa in veje. Uprava RS za zaščito in reševanje poroča o več primerih snegoloma. Ponekod so ostali brez elektrike. Na območju Novega mesta je brez elektrike ostalo 734 gospodinjstev. Naslednja pošiljka snega bo v torek zvečer, a bo “še nekoliko manj snežna, kar se višine sneženja tiče”. Sneg lahko spet pričakujemo v četrtek. Zaradi hladnejše zračne mase bo padal sneg, a bo padavin malo.

Ob 6.33 se je na cesti pri naselju Radna vas, občina Mokronog-Trebelno, podrlo drevo in oviralo promet. Gasilci PGD Štatenberk so drevo razžagali in odstranili.

Ob 7.36 je na cesti pri naselju Škrjanče, občina Novo mesto, osebno vozilo zapeljalo z vozišča. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj dogodka in prestavili vozilo ob cestišče. V nesreči poškodovano osebo so oskrbeli reševalci NMP.

Ob 7.48 je pri naselju Gumberk, občina Novo mesto, podrto drevo oviralo promet. Dežurni delavci cestnega podjetja so drevo odstranili. – Ob 8.12 je med Malim in Veliki Slatnikom, občina Novo mesto, drevo padlo na cesto in zaprlo promet. Dežurni delavci cestnega podjetja so drevo razžagali in odstranili. – Ob 9.48 je na cesti pri Velikem Podljubnu, občina Novo mesto, podrt hrast zaprl cesto. Odstranili so ga delavci cestnega podjetja.

Ob 7.57 pri naselju Žubine je podrto drevo oviralo promet. Delavci Komunale Trebnje so drevo razžagal in odstranili.

Ob 8.06 je na regionalno cesto pri naselju Spodnje Pijavško padlo drevo, odstranili so ga delavci cestnega podjetja.

Ob 8.12 je na regionalno cesto na Planinski cesti padlo drevo, odstranili so ga delavci cestnega podjetja.

Ob 8.18 je na lokalno cesto v Kettejevi ulici padlo drevo, odstranili so ga delavci Komunale Brežice.

Ob 9.16 pri naselju Gornja Stara vas, občina Škocjan, sta podrti smreki zaprli cesto. Gasilci PGD Zagrad so ju razžagali in odstranili s cestišča.

Ob 11.01 sta pri Loški vasi, občina Dolenjske Toplice, drevesi ovirali promet. Za odstranitev dreves so poskrbeli dežurni delavci cestnega podjetja.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih