fbpx
Mestnik
Foto: Catcuddles.org.uk
Aktualno Narava & zdravje Novice

Sofinanciranje sterilizacije in kastracije mačk!

Z namenom ponovnega spodbujanja k odgovornemu lastništvu živali smo letos ponovno pripravili projekt sofinanciranja sterilizacije in kastracije lastniških mačk. Od 1. septembra 2022 dalje bodo ponovno na voljo boni za sofinanciranje sterilizacije ali kastracije lastniških mačk. Lastniki mačk s stalnim bivališčem v naši občini lahko bone v vrednosti 25 evrov prevzamejo v sprejemni pisarni Mestne občine Novo mesto (Seidlova cesta 1) vsak dan med delovnim časom, so zapisali na spletni strani Mestne Občine Novo mesto,bone pa lahko vnovčite v štirih izbranih veterinarskih ambulantah, ki delujejo v novomeški občini, akcija pa traja do 18. novembra 2022 oziroma do porabe razpoložljivih sredstev.

  • A+VET veterinarska ambulanta (Markljeva ulica 2),
  • Veterinarska ambulanta Buba (Ljubljanska cesta 27),
  • JANG veterinarska ambulanta (Kandijska cesta 27),
  • Veterina Novo mesto, ambulanta za male živali (Šmarješka cesta 2)

Enemu gospodinjstvu pripadata največ dva bona.

Cilj projekta je – poleg spodbujanja odgovornega lastništva živali – tudi zmanjšati okužbe s prenosljivimi boleznimi, poškodbe, infekcij, prometne nesreče z vpletenostjo potepuških mačk in, kar je najbolj pomembno, nadzorovati število mačjih mladičev, ki bi (večinoma neuspešno) iskali topel dom. “Na občini sicer vse leto skrbimo tudi za zapuščene živali s financiranjem delovanja novomeškega zavetišča,” so še dodali.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih