fbpx
Mestnik
solskepotrebscinepisarniskimaterialindarilarobertrussp7-1546101255-min
Šolske potrebščine.
Aktualno Novice Starševstvo & otroci

Šolske potrebščine so za nekatere starše velik strošek

Napočil je čas, ko morajo starši nakupiti šolske potrebščine za svojega otroka. Vsak starš si želi za otroka najboljše, žal pa je danes še vedno za velik del družin ogromni strošek.

Ponavadi za šolske potrebščine prvošolčka porabijo med 100 in 150 evrov, seveda pa je odvisno od kakovosti izdelkov, delovnih zvezkov in kaj določena šola sploh zahteva. V Mladinski knjigi pravijo, da s seznamom obveznih potrebščin, učbenikov in delovnih zvezkov v povprečju najdražji 8. razred, sledita mu 7. in 6. razred. Med najcenejše uvrščajo 1. , 2. in 3. razred.

Staršem predstavlja največji strošek nakup delovnih zvezkov. V primeru, da se odločijo za nakup kvalitetne šolske torbe pa tudi ta lahko predstavlja velik del nakupa.

Rdeči križ Novo mesto že 19. leto razdeljuje pomoč pri nakupu šolskih potrebščin. Učenci od 1. do 6. razreda dobijo vrednostne bone po 55 €, učenci zadnje triade ter dijaki pa po 70 €. Vnovčijo jih lahko v trgovini s šolskimi knjigami, delovnimi zvezki in drugimi nujnimi potrebščinami za šolo. Tako so za tekoče šolsko leto bone razdelili 137 otrokom v vrednosti 8.570 €.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih