fbpx
Mestnik
Aktualno

Spektakularno leteče kolo v glavni borbi večera

Edinstven borilni spektakel v regiji, GOLDEN FIGHT 4, se je odvil v polni dvorani Dražena Petrovića v Zagrebu, v organizaciji gospoda Zlatka Bajića, bivšega kickbokserja. Zbralo se je več kot 5.000 ljubiteljev borilnih veščin, ki so lahko spremljali 17 borb v šestih borilnih športih oziroma disciplinah: tajski boks, K-1, boks, ekstremni boks MMA in boks brez rokavic.

Dogodek ste lahko spremljali tudi kot direkten prenos na TV Arena Sport 2. To je bil edinstven in prvi borilni spektakel v regiji, ki je ponudil v enem večeru 6 borilnih disciplin. Dogodek so spremljali številni športni novinarji, med katerimi bi izpostavili nekdanjega borca Mirka Vorkapića in Tadeja Vidriha za 24UR.COM ter regijsko popularnega youtuberja Darka Lazića za “MMA RESPECT”, ki so tudi intervjuvali naše tekmovalce.

Izjemen večer je ponudil številne zanimive borbe, ki so dodobra ogrele vzdušje v dvorani.

V eni izmed uvodnih borb večera je nastopil Matija Koščak iz kluba Nak Muay Ivančna Gorica, pod taktirko svojega trenerja in nekdanjega uspešnega borca Francija Grajša. Matija je nastopil po pravilih K-1 proti Blažu Krušelju, borcu iz Hrvaške. Koščak je po nekaj močnih začetnih izmenjavah obeh borcev prevzel vajeti v 2. in 3. rundi ter tako na koncu suvereno slavil zmago.

V glavni borbi večera pa je nastopil član SCORPION GYM-a Sašo Vorkapić. Nasproti bi mu moral stati Hrvat Andrej Kedveš, kot 10. rangirani kickbokser na svetu, vendar je 48 ur pred dvobojem doživel zdravstvene zaplete in odpovedal dvoboj. Zamenjal ga je njegov mlajši brat Karlo Kedveš, ki se bori v težnostni kategoriji dve kategoriji višje kot Sašo, zato sta trenerja določila kompromisno težo. Borila sta se po pravilih K-1 3×3 minute. Vorkapić je že v 1. rundi namenil Kedvešu repertoar močnih ročnih in nožnih tehnik. Komaj proti koncu prve runde je Hrvatu uspelo plasirati nekaj udarcev. Vorkapić je z pobudo in prevlado nadaljeval tudi v drugi in tretji rundi, ko se je sprostil do te mere, da je v ringu užival, kot to znajo vrhunski tajski borci.

V tretji rundi mu je uspelo izvesti specialko letečega kolesa (cartwheel kick), zaščitno znamko legendarnega tajskega borca Senchaija, kar zmorejo le redki borci na svetu. Tehnično dovršen udarec mu je uspel celo do te mere, da je sodnik zahteval zdravniški pregled Hrvata, ki je borbo po intervenciji sicer nadaljeval do konca dvoboja. Navkljub veliki želji domačih navijačev je bila sodniška odločitev enoglasna 3:0 v prid Vorkapiću, ki je v glavnem dvoboju večera suvereno slavil zmago in v zgodnjih jutranjih urah praznoval z mnogimi slovenskimi navijači.

Po končanem dvoboju sta Vorkapić in Kedveš podala izjavo za medije. Sašo Vorkapić je dejal: “Hvala vsem, ki ste mi pomagali do zmage. Hvala Zagrebu. Hvala za povabilo organizatorju gospodu Zlatku Bajiću. Hvala sponzorjem: Akrobat d.o.o. in Arkade Bar Novo mesto. Rad bi poudaril in izrazil spoštovanje do mojega nasprotnika Karla Kedveša, ki je tri dni pred dvobojem sprejel dvoboj zaradi odpovedi njegovega brata. Zato Karlu Kedvešu, z vsem spoštovanjem. Moj cilj so Olimpijske igre in nastop v ONE CHAMPION, največji borilski organizaciji na svetu.”

Karlo Kedveš je dodal: “Uf, dobro je, še znam svojo mobilno številko, to pomeni, da so moje poškodbe samo na zunaj vidne,” se je po dvoboju pošalil in nasmejal novinarje.

Tekst: SCORPION GYM

Foto: Luka Rifelj

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih