fbpx
Mestnik
vreme, neurja
Foto: vreme.arso.gov.si
Aktualno Vreme

Spet bo nevarno, prihajajo nova neurja

Po vremensko umirjeni nedelji se že jutri zvečer vračajo nevihte in neurja. Zelo burno vremensko dogajanje je pričakovati tudi v torek čez dan.

Žal bodo razmere v ozračju pri nas in v naši soseščini omogočale nastanek podobno silovitih ali lokalno še silovitejših neurij kot v preteklih dneh in tednih. Od severozahoda se nam bo namreč bližala izrazita hladna fronta, hkrati pa bo nad severnim Sredozemljem in Jadranom nastalo ciklonsko območje, ki bo upočasnilo napredovanje hladne fronte proti jugovzhodu celine. Posledično bo nad našimi kraji vse do noči na sredo prisoten velik temperaturni gradient med zelo vročo zračno maso na jugu in občutno hladnejšo zračno maso, ki se bo zadrževala na severni strani Alp, kar pomeni, da bo ozračje izredno nestabilno.

Ker bo hkrati nad nami prisoten močan vetrovni stržen, se nam vse od jutrišnjega večera do sredine noči na sredo obeta zelo nevarno vremensko dogajanje. Predvidoma nas bo prešlo več nevihtnih linij, ob katerih bodo glavno nevarnost predstavljali orkanski sunki vetra, pričakovati pa je tudi nastanek močnih superceličnih neviht, ki lahko prinesejo zelo debelo točo. Spet so možne tudi hudourniške poplave.

Rok Nosan za Meteoinfo Slovenija

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih