fbpx
Mestnik
Šola, razred
Aktualno Gospodarstvo Novice Vrtci, šole, študij

Spet za šolske klopi

Danes bodo za šolske klopi ponovno sedli učenci, le da bodo učilnice to šolsko leto bolj prazne kot sicer. Pouk se bo po ustaljenih tirnicah ponovno odvijal za prvo triado osnovnošolcev, zaključne letnike dijakov oz. maturante in tiste, ki bodo opravljali zaključni izpit. Šolski program se bo začel tudi za šole s prilagojenim programom in vse dijake, ki uveljavljajo dodatno učno pomoč ali so del programa pridobivanja praktičnega znanja in veščin.

Odprti tudi vrtci in študentski ter dijaški domovi

Odpirajo se tudi glasbene šole, zavodi za izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami ter vrtci, za katere je predviden polovični obisk. Vrata bodo odprta tudi za tiste, ki so vpisani v višje strokovne šole, visokošolske zavode in univerze ter prebivalce študentskih in dijaških domov.

Ostali učenci in dijaki bodo nadaljevali šolanje na daljavo. Prav tako s prilagojenimi oblikami izobraževanja od doma nadaljujejo učenci sosednjih držav, ki šolo obiskujejo v Sloveniji.

V vzgojno-izobraževalne ustanove se vrača polovica otrok in mladostnikov

V vzgojno-izobraževalne ustanove se ne bodo vrnili tudi vsi zaposleni. Doma naj bi jih ostalo 15 do 20%. Z upoštevanjem varnostnih zahtev in upoštevanjem navodil za čim bolj optimalno higiensko stanje, se bo tako v ponedeljek v šole vrnila polovica otrok in mladostnikov.

D.B.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih